Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки танків Україна отримає від Заходу: посол у Франції назвав точну кількість
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки танків Україна отримає від Заходу: посол у Франції назвав точну кількість

Терміни доставки танків Україні в кожному разі будуть різні

28 січня 2023, 10:50
Поділіться публікацією:

Країни-союзники України на Заході погодили передачу Україні 321 танк. Як повідомляє видання "Коментарі", про це в ефірі телеканалу BFMTV заявив посол України у Франції Вадим Омельченко.

Скільки танків Україна отримає від Заходу: посол у Франції назвав точну кількість

Танки. Фото: з відкритих джерел

"Сьогодні (Ред. — 27 січня) багато країн офіційно підтвердили згоду на постачання Україні 321 важкого танка", — заявив дипломат.

За його словами, терміни доставки у кожному випадку будуть різні.

"Деяким країнам потрібно проводити технічне обслуговування, інші вирішують питання логістики або чекають на отримання інших моделей", — сказав Омельченко.

Варто зазначити, що вже 12 країн приєдналися до танкової коаліції, щоб допомогти Україні боротися за свою свободу. Про це заявив президент Володимир Зеленський. У свою чергу заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд під час слухань у Сенаті щодо протидії агресії РФ зазначила, що нові види озброєння допоможуть ЗСУ відсунути РФ ще далі цієї весни. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" посилення військової підтримки України з боку партнерів, а також поділилися очікуваннями у ракурсі постачання нових видів озброєння до нашої країни.

Нагадаємо, 22 січня президент Франції Еммануель Макрон заявив, що він не виключає можливості розпочати постачання основного бойового танка Leclerc Україні. Він доручив військовому міністру вивчити це питання.

25 січня уряд Німеччини офіційно погодив передачу Україні 14 одиниць танків Leopard 2 та дозволив реекспорт іншим країнам. Того ж дня президент США Джо Байден оголосив, що Сполучені Штати надають Україні 31 танк Abrams. Після цього кілька країн уже повідомили про передачу Україні різної кількості сучасних танків.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Захід починає постачання танків Україні – чи це допоможе наблизити перемогу у 2023 році. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

aaaaa

28 січня 2023, 13:49

Розпродаж! Норвежська Термобілизна для українських холодів (лише 690 грн.)-----> https://e.vg/ntech


Новини