Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки танків у Росії: як довго Путін ще може вести війну проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки танків у Росії: як довго Путін ще може вести війну проти України

Британські дослідники оцінили тривалість війни в Україні за втратами танків з боку Росії.

13 лютого 2024, 16:06
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За дослідженнями Military Balance Росія у війні в Україні втратила понад 3 тис. танків. Ця кількість відповідає кількості активного російського озброєння до початку повномасштабного вторгнення. Однак попри значні втрати, росіяни навчились швидко відновлювати танки та здатні вести війну з подібними втратами у техніці ще 3 роки.

Скільки танків у Росії: як довго Путін ще може вести війну проти України

Російські танки на війні в Україні. Фото з відкритих джерел

Звіті британського Міжнародного інституту стратегічних досліджень Military Balance, тези з якого опублікувало видання Reuters, показав, що Росія здатна зазнавати втрат техніці ще три роки.

У звіті йдеться, що Росія "змогла обміняти якість на кількість" завдяки тисячам танків, які дістала зі сховищ. За підрахунками британців Росія може відновлювати до 90 танків на місяць.

"Запаси, які зберігаються в Росії, означають, що Москва потенційно може зазнавати ще близько трьох років великих втрат і поповнювати резервуари із запасів, навіть за нижчого технічного стандарту, незалежно від її здатності виробляти нове обладнання", — повідомляє звіт.

Military Balance також підрахували, що Росія має на озброєні 1750 основних бойових танків, зокрема сюди входять 50-річні Т-55 та більш сучасні Т-80 і Т-90. Крім того, у резервах РФ ще є близько 4 тис. танків, які потребують оновлень та ремонту.

Нагадаємо, що за даними Генштабу ЗСУ станом на 13 лютого втрати Росії у танках становлять 6426 одиниць. Втрати особового складу перевищують 397 тис. осіб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що норвезька розвідка заявила про найсерйознішу загрозу десятиліття.

Також "Коментарі" писали про угорського прем'єра Віктора Орбана, який розповів, з ким Путін готовий домовлятись про закінчення війни в Україні




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини