Головна Новини Суспільство Війна з Росією Норвезька розвідка заявила про найсерйознішу загрозу десятиліття: Росія сильніша, ніж рік тому
commentss НОВИНИ Всі новини

Норвезька розвідка заявила про найсерйознішу загрозу десятиліття: Росія сильніша, ніж рік тому

У Норвегії вважають, що від результату війни в Україні залежать наступні кроки Росії. Якщо Україна програє, Путін розширить війну на інші країни.

13 лютого 2024, 09:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Норвегії опублікували оновлений річний звіт розвідки, яка вказує небезпеки для країни та світу через російську агресію. Керівник військової розвідки Норвегії Нільс Андреас Стенсонес зазначив, що Росія стала сильніша ніж минулого року та може спробувати розширити військові дії за межі України.

Норвезька розвідка заявила про найсерйознішу загрозу десятиліття: Росія сильніша, ніж рік тому

Керівник військової розвідки Норвегії Нільс Андреас Стенсонес. Фото з відкритих джерел

В інтерв'ю норвезькому телеканалу TV2 очільник норвезької розвідки Нільс Стенсонес розповів короткі висновки звіту.

"Норвегія стикається з найсерйознішою загрозою за останні десятиліття. Росія сильніша, ніж рік тому, і перебуває в процесі здобуття переваги у війні в Україні, результат якої буде вирішальним для Європи", — вважає Стенсонес.

Очільник розвідки зауважив, що країнам слід бути готовими до різних спроб Росії дестабілізувати ситуацію, зокрема через постійні спроби перекинути мігрантів. Крім того, за словами Стенсонеса існує реальна загроза російського вторгнення, яке залежить від результату війни в Україні.

"Росія наситилася війною в Україні і наразі не має можливості чи інтересу розширювати конфлікт. Однак якщо Путін переможе, картина буде іншою", — сказав Нільс Стенсонес.

Стенсонес наголосив, що війна в Україні стане вирішальним фактором, адже Росія, яка взяла під контроль економіку та перевела її в режим виробництва зброї, досягає військових успіхів та, ймовірно, буде вірити у свою військову силу, ніж у можливість просто вийти з війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Федоров розповів за якою зброєю Україна наздогнала Росію.

Також "Коментарі" писали про Орбана, який сказав, з ким Путін готовий домовлятись про закінчення війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини