Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки російських військових воює проти України: у Міноборони назвали цифру
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки російських військових воює проти України: у Міноборони назвали цифру

369 тисяч окупантів сумарно воюють проти України

26 квітня 2023, 18:15
Поділіться публікацією:

Проти України воює майже 370 тисяч російських вояків із 5,9 тисячами одиниць важкого озброєння. Як повідомляє прес-центр при Міноборони України Military Media Center, довгострокові плани Кремля щодо інформації залишаються незмінними – силовим шляхом схилити керівництво України до переговорів на вигідних для Москви умовах.

Скільки російських військових воює проти України: у Міноборони назвали цифру

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

За інформацією Міноборони, для досягнення своєї мети російські загарбники найближчим часом зосередять свої зусилля на веденні наступальних операцій на ключові міста Донбасу, щоб максимально відтіснити українську армію з Донецької області. Так, першочерговою метою ворога залишається Бахмут, а саме встановлення повного контролю над цим містом, також противник продовжуватиме спроби захопити інші міста регіону – Авдіївку та Мар'їнку.

"Водночас проведення найближчим часом наступальних дій ворога з білоруського напрямку виглядає вкрай малоймовірним. Проте агресор продовжить тримати під загрозою масованих ракетних ударів об'єкти цивільної та військової інфраструктури України. Таким чином, Росія продовжує повномасштабну збройну агресію і, виходячи з останньої інформації, не відмовляється від планів знищення України як самостійної держави", — кажуть у Міноборони.

У медіацентрі додали, за найновішими даними, на війну проти України Кремль кинув до 48 бригад та 122 полків, окупаційні сили налічують близько 315 формувань. Загалом проти України країна-агресор використовує близько 369 000 осіб особового складу та близько 5 900 одиниць важкого озброєння.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому все ж таки відбулися телефонні переговори Зеленського та Цзіньпіна – які від них очікування.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи буде толк від посилення санкцій проти РФ – чи може це змусити Кремль припинити війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини