Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки населених пунктів звільнила Україна за час літнього етапу контрнаступу
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки населених пунктів звільнила Україна за час літнього етапу контрнаступу

Українські війська змогли деокупувати населені пункти в Донецькій, Запорізькій областях та безпосередньо підійшли до "лінії Суровікіна" у період літнього контрнаступу.

3 вересня 2023, 08:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські сили від початку контрнаступу звільнили 12 населених пунктів, які перебували під тимчасовою окупацією Росії. На початку червня українська армія почала довгоочікуваний контрнаступ. Крім того, ймовірно, підрив росіянами дамби на Каховській ГЕС 6 червня був планом російських сил сповільнити українські дії у Херсонській області. Згідно з повідомленнями зі ЗМІ Україна мала 12 бронетанкових бригад, з яких 9 пройшли підготовку на території західних країн для контрнаступу.

Скільки населених пунктів звільнила Україна за час літнього етапу контрнаступу

Україна влітку звільнила 12 населених пунктів. Фото з відкритих джерел

Російські воєнкори 11 червня повідомляли, що Україна деокупувала село Лобкове Запорізької області. 12 червня заступниця міністра оборони Ганна Маляр офіційно повідомила про звільнення сімох населених пунктів. У список потрапили: Левадне, Нескучне, Новодарівка, Сторожеве, Благодатне, Макарівка та Лобкове.

19 червня українські сили звільнили селище П’ятихатки, Запорізької області, а 26 червня стало відомо про деокупацію Рівнополя на Донеччині.

Через щільні мінні поля та відсутність прикриття з повітря Україна перейшла до другої фази контрнаступу. Після боїв, які тривали понад місяць, ЗСУ 27 липня звільнили селище Старомайорське Донецької області.

16 серпня українські сили звільнили Урожайне Запорізької області. 23 серпня було піднято український прапор в населеному пункті Роботине, що знаходиться поблизу деокупованого раніше Урожайного. Офіційне звільнення Роботине відбулося 28 серпня.

Таким чином українські сили звільнили 12 населених пунктів, прорвали щільно заміновану територію та підійшли до першої лінії захисту росіян, яку також називають "лінією Суровікіна".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, українські військові подолали першу лінію Суровікіна, чи лише підійшли до неї — військовий аналітик пояснив ситуацію.

Також "Коментарі" писали про міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу, який різко реагує на критику повільного контрнаступу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини