Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи пройшли ЗСУ першу лінію оборони росіян: військовий аналітик пояснює в чому плутанина
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи пройшли ЗСУ першу лінію оборони росіян: військовий аналітик пояснює в чому плутанина

Військовий аналітик пояснив ситуацію, українські військові подолали першу лінію Суровікіна, чи лише підійшли до неї.

27 серпня 2023, 13:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Деякі ЗМІ, військові аналітики та політики повідомляють, що Україна вже пройшла першу лінію оборони росіян, тоді як інші вказують, що українські сили лише підходять до неї. Нещодавно авторитетний військовий аналітик Майкл Кофман пояснив цю ситуацію у подкасті War on the rocks.

Чи пройшли ЗСУ першу лінію оборони росіян: військовий аналітик пояснює в чому плутанина

Українські військові. Фото з відкритих джерел

Майкл Кофман пояснює, що українські військові та аналітики переважно називають масштабну заміновану територію першою лінією. Тоді як більшість західних аналітиків вказує, що ці укріплення та мінні перешкоди є частиною перед першою лінією оборони росіян, яку також називають лініями Суровікіна.

Військовий дослідник DefMon3 посилаючись на слова Кофмана пояснив та візуалізував на карті ці лінії. На опублікованому зображенні він позначив синім пунктиром найближчі позиції українців на лінії фронту, червоним кольором – подібні позиції росіян.

На візуалізації DefMon3 зобразив дві лінії Суровікіна. Вони складаються з протитанкового рову, системи піхотних окопів та потрійного ряду бетонних пірамід. Перед першою лінією існує "зона активних дій" — сильно замінована територія з траншеями. Саме цю зону пройшли на деяких напрямках українські військові.

Переглянути карту з двома лініями Суровікіна та зоною бойових дій перед ними від DefMon3 можна нижче:

Чи пройшли ЗСУ першу лінію оборони росіян: військовий аналітик пояснює в чому плутанина - фото 2

"Іноді, коли говорять про першу лінію оборони, мають на увазі оборону вздовж діючої лінії фронту, а деякі інші мають на увазі підготовлену лінію Суровікіна. Тому ви чуєте, як дехто говорить про те, що Україна вже зламала першу лінію оборони, а дехто каже, що ні", — пояснює DefMon3.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Буданов назвав єдиний ресурс, який залишився у Путіна для війни.

Також "Коментарі" писали про ексдиректора ЦРУ, який закликав стримати песимізм та вказав, що контрнаступ ЗСУ ще може здивувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

27 серпня 2023, 13:05

Невистачам територій не вистачає. Здається все просто - візьміть, але не здатні. Не впорались з ними коли мали, бо розкрадали. Не схаменулись і не припинили розкрадати коли частину втратили. Гадали що можна гучними заявами та вихвалянням все отримати. Вони не змінюються і не зміняться тому і провал. Люксембург Монако найменші країни в світі, а в рази багатші України.


Новини