Головна Новини Суспільство Війна з Росією Контрнаступ ЗСУ ще може здивувати: ексдиректор ЦРУ закликав стримати песимізм
commentss НОВИНИ Всі новини

Контрнаступ ЗСУ ще може здивувати: ексдиректор ЦРУ закликав стримати песимізм

Колишній директор ЦРУ Девід Петреус вважає, що Україна може досягти значних успіхів у розпочатому на початку літа контрнаступі.

27 серпня 2023, 11:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Попри великі сподівання на швидкий прорив захисних ліній росіян, цього під час українського літнього наступу не відбулось. Однак ексдиректор ЦРУ Девід Петреус вважає, що Україна ще здатна здивувати у війні цього року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на спільну статтю генерала армії США Девіда Петреуса та директора "Проєкту критичних загроз" Фредеріка Кагана у виданні The Washington Post

Контрнаступ ЗСУ ще може здивувати: ексдиректор ЦРУ закликав стримати песимізм

Ексдиректор ЦРУ Девід Петреус. Фото з відкритих джерел

У колонці автори зазначають, що останнім часом у пресі та серед аналітиків стали частіше з'являтись критичні прогнози щодо українського контрнаступу. Петреус та Каган вважають, що їм слід стримати свій песимізм щодо наступу.

Експерти вказують, що війна не просувається лінійно, тому росіяни хоч і здатні тримати довго свою оборону, однак в якийсь момент Україна її здолає і перейде до швидших військових дій.

"Захисники можуть триматися протягом тривалого часу, а потім раптово зламатись, дозволяючи нападнику досягти швидких успіхів, перш ніж захист зміцниться далі в тилу. Українці прагнуть створити саме такий ефект", — пишуть Петреус та Каган і додають, що є підстави вважати, що Україна здатна це зробити.

Аналітики пояснюють, що український наступ ще далекий до свого завершення і наразі перебуває ще на ранніх етапах. Експерти прогнозують, що контрнаступ триватиме ще щонайменше чотири місяці.

Оглядачі наголошують, що на першій лінії росіяни втомлені та виснажені, адже не відбувалось ротації військ з моменту наступу українців у червні. Крім того, експерти вказують, що невідомо наскільки добре створена друга та третя лінія оборони росіян, яка може мати менше мін та військових сил.

"Головним є те, що російським військам не вистачає великих резервів. Це означає, що будь-який український прорив наявних захисних ліній буде важко швидко закрити. Саме на це Україна робить ставку", – пише ексдиректор ЦРУ Девід Петреус.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв слова ексглави ЦРУ, який вважає, що Путін піде на переговори та забере свої війська з України.

Також "Коментарі" писали про колишнього керівника ЦРУ, який дав прогноз на майбутнє для групи "Вагнера".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

27 серпня 2023, 10:13

Осоромились на весь світ. Залужного викликали на килим копняків надавати і він держкоштом поїхав отримувати. Наступ - це не у схронах ховатись у майні старого Ріната в Донецькому аеропорту Азовсталі. Поки корумповані базікали ворог тихо будував укріплення які наша розвідка не помітила. Гніле і корумповане може здивувати тільки гнилим і корумпованим, воно не розвивається тільки гниє. Дива не буде з цими.


Новини