Головна Новини Суспільство Війна з Росією Екскерівник ЦРУ дав прогноз на майбутнє для групи "Вагнера"
commentss НОВИНИ Всі новини

Екскерівник ЦРУ дав прогноз на майбутнє для групи "Вагнера"

Колишній очільник ЦРУ розповів, яке очікує майбутнє ПВК "Вагнер" після смерті Пригожина.

24 серпня 2023, 09:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній міністр оборони США та ексдиректор ЦРУ Леон Панетта вважає, що вагнерівці перебувають у небезпеці, а сама приватна військова компанія напевно буде поглинута військовими силами Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Екскерівник ЦРУ дав прогноз на майбутнє для групи "Вагнера"

Ексдиректор ЦРУ Леон Панетта. Фото з відкритих джерел

На думку Панетта, після смерті керівника ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина, російське керівництво намагатиметься взяти під свій контроль найманців з групи "Вагнера".

"Я думаю, що вони будуть дуже занепокоєнні тим, щоб дозволити цим хлопцям продовжувати діяти самостійно. Тож я не здивуюся, якщо вони затвердять контроль над групою "Вагнера" в Африці, Азії та де б вони не були", — говорить ексдиректор Леон Панетта.

Колишній агент американської розвідки також вважає, що після загибелі Пригожина, кожен вагнерівець тепер може бути на прицілі у Путіна.

"Якщо на те пішло, я вважаю, що ті, хто в ПВК "Вагнер", також повинні хвилюватися за своє життя", — сказав Панетта.

Нагадаємо, що ввечері 23 серпня, рівно через два місяці після заколоту вагнерівців загинув їх лідер Євгеній Пригожин. Він та ще дев'ять осіб перебували на літаку, який зазнав авіакатастрофи. Наразі точна причина падіння літака невідома.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент США Джо Байден прокоментував смерть Пригожина, нагадавши про своє попередження.

Також "Коментарі" писали, що керівництво ПВК "Вагнер" має намір звернутися до своїх підлеглих та прихильників, у зв'язку з повідомленнями про смерть засновника приватної військової кампанії Євгена Пригожина та його соратника Дмитрія Уткіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини