Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки літаків Росія втратила з початку війни: британська розвідка поновила дані
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки літаків Росія втратила з початку війни: британська розвідка поновила дані

За інформацією британської розвідки, Україна з початку війни збила 90 російських літаків

28 вересня 2023, 11:45
Поділіться публікацією:

Починаючи з лютого 2022 року, Повітряно-космічні сили Росії (ВКС) втратили в боях близько 90 літаків. Термін служби тих, хто залишився, спливає набагато швидше, ніж планувалося. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Скільки літаків Росія втратила з початку війни: британська розвідка поновила дані

Російський літак. Фото: з відкритих джерел

Британські фахівці зазначають, що на деяких типах бойових літаків літають набагато інтенсивніше, ніж у мирний час. Усі літаки мають розрахунковий термін служби в льотному годиннику. Цілком імовірно, що через таке додаткове використання у воєнний час термін служби багатьох літаків спливає набагато швидше, ніж планувалося ВКС Росії.

За інформацією Міноборони Британії, необхідність додаткового технічного обслуговування ускладнюється нестачею запасних частин через попит, що зростає, і міжнародних санкцій.

При цьому ВКС зберігають можливість збільшити кількість бойових вильотів над окупованою територією України.

"Однак оскільки війна триває набагато довше, ніж спочатку планувало міністерство оборони Росії, знос літаків, ймовірно, знизить термін життя тактичної авіації ВКС", — зазначають у британській розвідці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з наближенням зими зростає можливість нових масованих ракетних атак РФ на об'єкти енергетичної інфраструктури. На що РФ зробить ставку взимку? Якою буде інтенсивність ракетних ударів? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому сьогодні війну не може бути припинено – на що наголошує Україна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини