Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки км ЗСУ залишилося до Токмака – чи втратять росіяни це місто
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки км ЗСУ залишилося до Токмака – чи втратять росіяни це місто

Окупанти битимуться за Токмак до останнього

7 жовтня 2023, 09:47 comments3832
Поділіться публікацією:

За інформацією британської розвідки, російські загарбники продовжують посилювати оборонні укріплення на підступах до міста Токмак Запорізької області, побоюючись ще глибшого прориву ЗСУ. Де може бути головний напрямок цього контрнаступу ЗСУ? Чи програють росіяни битву за Токмак, як одне з ключових міст півдня? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Скільки км ЗСУ залишилося до Токмака – чи втратять росіяни це місто

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Дуже цікава ситуація, що далі буде після цього прориву

Військовий експерт Павло Нарожний в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що російські окупанти дуже болісно сприймають навіть найменший поступ ЗСУ на півдні країни. На Запорізькому напрямку супротивник зосередив десантно-штурмову дивізію, яку він перекинув із Лиманського спрямування. Там прорвано три лінії оборони і зараз є небезпека – атака з двох флангів.

За словами експерта, росіяни розуміють план українського командування. Не дарма йшли запеклі бої за Роботіно, адже далі відкривається пряма дорога на Токмак.

"Зараз ідуть бойові дії біля Новопрокопівки. Завдання зараз — це убезпечити цей прорив і розширити його... щоб фланги в ньому були безпечні, щоб це угрупування не опинилося в "мішку"... Зараз ми прорвали три лінії, куди будуть рухатися Збройні сили України. Біля Токмаку — величезний укріпрайон. Тобто туди можна піти, але дійти до нього це означає в якісь мірі загрузнути... на декілька місяців...", — розповів Павло Нарожний.

Окупанти розуміють, що цей південний плацдарм вони втрачатимуть, але коли саме буде битва за Токмаком – невідомо

Військовий експерт Петро Черник в інтерв'ю "Обозревателю" висловив думку, що росіяни не мають шансів утримати Токмак і вони це розуміють.

При цьому експерт припускає, що українські війська не повторюватимуть помилок росіян, які лобовими атаками захоплювали Бахмут і втратили величезну кількість живої сили та техніки. Україна братиме Токмак в оточення і виснажуватиме угрупування ворожих військ, що залишилися там. За такою тактикою ЗСУ повертатимуть і Бахмут.

"Якщо йти прямою лінією, то від найближчої точки наших позицій до Токмака якихось 16 кілометрів. Артилерія вже може працювати по ньому. Насправді це стратегічне місто, бо там сходяться серйозні вузлові транспортні потоки — і автомобільні, і залізничні. "Звідси йде харчування до південного плацдарму. Чи будуть росіяни зміцнювати Токмак? Будуть. Чи будуть за нього битися? Швидше так, ніж ні. Але і "жест доброї волі" я не виключаю", — констатував Петро Черник.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи вийдуть ЗСУ до Азовського моря цього року – скільки часу контрнаступу дають США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини