Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки км території вдалося звільнити ЗСУ за минулий тиждень: відповідь Міноборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки км території вдалося звільнити ЗСУ за минулий тиждень: відповідь Міноборони

За повідомленням Ганни Маляр, за минулий тиждень захисники звільнили майже 18 кв

17 липня 2023, 10:24
Поділіться публікацією:

За минулий тиждень внаслідок контрнаступу захисники на сході та півдні країни звільнили майже 18 кв. території. Як повідомляє портал "Коментарі", про це у себе в Telegram повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

Скільки км території вдалося звільнити ЗСУ за минулий тиждень: відповідь Міноборони

Контрнаступ ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

"За минулий тиждень внаслідок наступальних дій загалом (схід та південь) звільнено майже 18 кв.км. Загалом звільнена площа за час наступу становить 210,5 кв.км", – зазначила заступник міністра.

Варто зазначити, що 16 липня Маляр повідомила, що на східному фронті загострилася ситуація. Російські війська два дні поспіль активно наступають на Куп'янському напрямку у Харківській області. На південному фланзі навколо Бахмута щодня є просування захисників.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках країна-агресор не припиняє штурми позицій ЗСУ, але лінія фронту не змінюється. На Бердянському напрямку українська армія, незважаючи на дуже сильний опір росіян, просунулась більш ніж на один кілометр.

Читайте також на порталі "Коментарі" – українські війська можуть свідомо не додавати у темпі під час контрнаступу. Така тактика може бути використана для того, щоб досягти як мінімум двох цілей. По-перше, максимально вимотати ворога. По-друге, зберегти бойову міць. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни.

Також видання "Коментарі" повідомляло – українські наступальні дії продовжуються вже понад місяць. Зіткнувшись із масою перешкод, неспішно, але неухильно ЗСУ просуваються вперед. Що можна сказати про ситуацію на полях битв (військових і не лише), про дипломатичну та інформаційну складову нашого контрнаступу на даний момент? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини