Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки км ще потрібно пройти ЗСУ, щоб розрізати коридор до Криму – яке місто перше на черзі
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки км ще потрібно пройти ЗСУ, щоб розрізати коридор до Криму – яке місто перше на черзі

Втрата ворогом залізниці у Токмака може стати переломом у війні з Росією

8 вересня 2023, 14:00 comments4316
Поділіться публікацією:

Після нещодавніх успіхів ЗСУ в районі Роботино Запорізької області американська розвідка змінила свій прогноз і вже припускає, що до кінця року Україні реально пробити сухопутний коридор Росії до анексованого Криму. Тим часом ЗСУ продовжують контратакувати, вигризаючи у противника такі важливі кілометри своєї землі. Скільки кілометрів ще потрібно пройти ЗСУ, щоб розрізати "сухопутний коридор" до Криму? Яке ключове місто на півдні може бути деокуповане першим? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Скільки км ще потрібно пройти ЗСУ, щоб розрізати коридор до Криму – яке місто перше на черзі

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

ЗСУ важливо розпочати артилерійський обстріл автомагістралей та блокпостів на південному напрямку

Старший науковий співробітник Центру аналізу європейської політики Ян Калберг в інтерв'ю "ABC News" заявив, багато хто помилково вважає, що розрізати сухопутний коридор у Крим можна лише звільнивши тимчасово захоплені Мелітополь та інші міста. Насправді коридор буде розрізаний, як тільки Україна візьме під вогневий контроль усі ключові траси, якими Росія перекидає військову техніку, боєприпаси та живу силу до Криму. Тому українській армії достатньо пройти вперед ще 10-15 кілометрів, щоб перебити російську логістику на окупованому півдні України.

Ян Калберг зазначив, хоч ЗСУ і просуваються з невеликим темпом, але рух все одно є.

"Вам насправді не потрібно діставатися аж до Мелітополя, щоб мати значний вплив на варіанти Росії. Вам не потрібно діставатися берегів Азовського моря, щоб логістика почала руйнуватися на російській стороні", — зазначив експерт.

Коли ЗСУ вдасться вийти до Токмака і перерізати залізничну артерію, то ворогові не буде на чому підвозити забезпечення для великого угруповання

Військовий оглядач Олексій Гетьман в ефірі загальнонаціонального телемарафону висловив думку, що щойно над тимчасово окупованим Токмаком Запорізької області розвиватимуться український прапор перед ЗСУ відкриється дорога на тимчасово окупований Крим.

Експерт уточнив, що на півдні фортифікаційні споруди російських загарбників йдуть паралельно залізниці.

"Це єдина залізниця у тому місці, якою можна рухатися від Волновахи до Токмака, а звідти до Мелітополя, а далі до Джанкоя. Тобто це єдина у них (росіян – ред.) логістична артерія, рокадна дорога, тобто шлях паралельний лінії фронту", — пояснив Гетьман.

За його словами, як тільки ЗСУ встановлять контроль над залізницею, у захопленому Мелітополі окупанти не зможуть довго тримати оборону. Через 2-3 місяці впаде і Крим.

Свій прогноз Олексій Гетьман пояснює тим, що росіяни в Криму матимуть дозовані постачання озброєння та техніки, зокрема, через Кримський міст та автомобільними дорогами.

"А це не можна порівняти з 20-50 вагонами поїзда із 60-80 тоннами в кожному", — додав експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять дії Заходу щодо війни в Україні – чому РФ знову загрожує ядерною зброєю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Venya

8 вересня 2023, 15:32

Краще би американська розвідка написала, скільки ще загине наших військових. Як на мене це важливіше, ніж підраховувати метри територій та сірих зон. Набридло жити на цвинтарі.


Новини