Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скасування відстрочки від мобілізації студентам: з'явилася реакція міністра освіти
commentss НОВИНИ Всі новини

Скасування відстрочки від мобілізації студентам: з'явилася реакція міністра освіти

Глава Міносвіти Оксен Лісовий підкреслив, що вступ до університету не повинен ставати формальністю лише для отримання якихось переваг та бонусів.

6 вересня 2023, 11:45 comments3547
Поділіться публікацією:

Здобуття освіта не має стати імітацією та лазівкою, якою користуються певні люди, щоб уникнути мобілізації. Як передає портал "Коментарі", таку заяву у Facebook зробив міністр освіти і науки Оксен Лісовий, реагуючи на плани нардепів скасувати відстрочку від мобілізації певної категорії студентів.  

Скасування відстрочки від мобілізації студентам: з'явилася реакція міністра освіти

Відстрочка від мобілізації студентам. Фото з відкритих джерел

"Освіта, а тим більше вища освіта, має бути про усвідомлений вибір та процес здобуття. Вчитися ніколи не пізно, втім, вступ до університету не повинен ставати формальністю лише для отримання якихось переваг та бонусів", — заявив міністр.

Оксен Лісовий визнав, що зараз є досить частою тенденція, коли люди різного віку намагаються за рахунок вступу до університетів, знайти легальний, але нечесний спосіб, як уникнути мобілізації. Підтвердженням цього, зазначив міністр, є статистика, яку не обдуриш. Так, кількість студентів-чоловіків старших за 25 років у 2022 році збільшилася на 55 тисяч порівняно з 2021-м роком.                                     

За словами міністра, така тенденція не тільки дозволяє деяким чоловікам уникнути мобілізації, а й негативно впливає на саму якість освіти.

Нагадаємо, в апараті Верховної Ради зареєстровано законопроект № 9672 про відміну відстрочки від мобілізації для студентів віком від 30 років, які здобувають непослідовну вищу освіту або другу і більше. Про це повідомляє сайт парламенту.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи очікує на Україну посилення мобілізації – які помилки важливо виправити. Експерти детально проаналізували ситуацію.   




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини