Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ситуація веде до повільних, але впевнених перемог РФ: у США зробили тривожну заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація веде до повільних, але впевнених перемог РФ: у США зробили тривожну заяву

Аналітики ISW вважають, що недолік ППО стає все відчутнішим для України

12 квітня 2024, 08:07 comments1450
Поділіться публікацією:

Розкидане та непослідовне прикриття протиповітряної оборони вздовж фронту в Україні сприяє тому, що країна-агресор посилила удари керованими та некерованими плануючими бомбами. Російські сухопутні війська користуються своєю здатністю завдавати повітряних ударів по українським передовим позиціям для повільного, але впевненого здобуття перемог. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

Ситуація веде до повільних, але впевнених перемог РФ: у США зробили тривожну заяву

ЗРК Patriot. Фото: із відкритих джерел

Американські аналітики зазначають, що авіабомби російські війська використовували для тактичного ефекту під час захоплення Авдіївки в середині лютого.

На думку військових аналітиків, схоже, що російські сили знову використовують цю тактику під час наступальних операцій під Часовим Яром.

Російські удари змусили Україну приймати складні рішення між забезпеченням протиповітряної оборони великих населених пунктів у тилу та активних районів на передовій, і Росія, схоже, використовує парасольку української протиповітряної оборони, що деградувала, намагаючись зруйнувати українську енергетичну мережу і обмежити оборонно-промисловий потенціал України.

Зазначимо, речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш під час брифінгу заявив, що Україна потребує передачі від союзників 25 систем протиповітряної оборони Patriot. Тільки так Київ може захистити міста України від постійних російських обстрілів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія в ніч проти 11 квітня випустила по Україні 40 ракет і близько 40 дронів. Частину ракет та "Шахедів" вдалося збити. Про це у своєму Telegram повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Російські терористи знову цілили саме по об'єктах критичної інфраструктури. Був черговий підлий ракетний удар по Харкову та Харківській області. Метою стали також об'єкти в інших областях: Київській, Запорізькій, Одеській та Львівській", — зазначив глава держави.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини