Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ситуація стає дедалі складнішою: евакуаційні поїзди з Покровська скасовані
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація стає дедалі складнішою: евакуаційні поїзди з Покровська скасовані

Відправною точкою став Павлоград

5 вересня 2024, 11:42 comments1338
Поділіться публікацією:

З міста Покровська на Донеччині скасували евакуаційні потяги. З 5 вересня Павлоград на Дніпропетровщині буде основною станцією для евакуації цивільних з Донецької області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Мирноградська міська військова адміністрація.

Ситуація стає дедалі складнішою: евакуаційні поїзди з Покровська скасовані

Бої за Покровськ. Фото з відкритих джерел

"У зв'язку з ускладненням ситуації безпеки посадку осіб на евакуаційні потяги зі станції Покровськ Донецької області скасовано", – йдеться у повідомленні.

За інформацією Донецької ОВА, у Покровську зараз перебувають 26 000 осіб, зокрема 1076 дітей. За останній місяць із міста було евакуйовано понад 20 000 людей.

Глава Покровської МВА Сергій Добряк повідомляв, що від лінії фронту до Покровська з 2022 року збудували кілька фортифікацій, на сьогоднішній день їхнє зведення триває.                                                                            

"До вуличних боїв ще у нас кілька ліній оборони вже збудовано. Ми разом, спільно з обласною військовою адміністрацією, нашими громадами, військовими інженерами цей процес розпочали ще 2022 року у березні чи у квітні", – сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — такого не було за всю війну: стало відомо про втрати техніки РФ на шляху до Покровська.

Також видання "Коментарі" повідомляло – операція ЗСУ в Курській області все ж таки змусила російське командування перекинути частину військ з України. Зараз агресор перекидає ті сили, які, ймовірно, були призначені для майбутніх атак на Покровському напрямку. Про це йдеться у оновленому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини