Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ситуація кризова і рішення поки що немає: яке місто незабаром може втратити Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація кризова і рішення поки що немає: яке місто незабаром може втратити Україна

Варіантів розв'язання кризи поблизу Вугледару де-факто сьогодні немає, заявив колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов

26 вересня 2024, 12:00 comments1376
Поділіться публікацією:

Як і раніше, немає хороших новин з Донецької області. У районі Вугледару, котрий тримав оборону з перших днів повномасштабної війни, ситуація продовжує погіршуватися. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі інформаційного стриму "Говорить великий Львів" розповів військовий експерт, колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов

Ситуація кризова і рішення поки що немає: яке місто незабаром може втратити Україна

Бої за Вугледар. Фото з відкритих джерел

"Варіантів вирішення цієї кризи де-факто сьогодні немає. По-перше, тотальна перевага ворожих сил та засобів на цій ділянці фронту. Щонайменше, на деяких позиціях у вісім разів більше ворожих ресурсів, ніж наших. По-друге, те, що ворог вже зайшов у Вугледар з південно-східної частини — це факт. Це сіра зона, де зараз нишпорять російські ДРГ та спецпризначенці. Але ключовий фактор, який впливає на ситуацію на полі бою саме на цій ділянці — це тотальна перевага ворога в авіаційному компоненті", — сказав експерт.

За його словами, зараз для українських військових на порядку денному питання, що важливіше: квадратний кілометр території чи життя та здоров'я наших військових.

Селезньов спрогнозував, що найближчим часом ми станемо свідками маневреної оборони у виконанні українських захисників. Але головний чинник, який безпосередньо впливає інтенсивність ведення бойових дій, зокрема у районі Вугледару, — це чинник ресурсів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді фронт біля Вугледара почав руйнуватися: карта Інституту вивчення війни ISW.

Також видання "Коментарі" повідомляло – які загрози виникнуть для ЗСУ, у разі захоплення Вугледара: чи справді ситуація патова. Портал "Коментарі" проаналізував думки експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини