Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ситуація критична: чому ЗСУ продовжують відступати на Покровському напрямку
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація критична: чому ЗСУ продовжують відступати на Покровському напрямку

Ситуація в напрямку міста Покровськ залишається надскладною

10 серпня 2024, 22:45
Поділіться публікацією:

На Покровському напрямку у Донецькій області ситуація для Сил оборони України залишається критичною, розповів офіцер ЗСУ Микола Мельник.

Ситуація критична: чому ЗСУ продовжують відступати на Покровському напрямку

РФ наступає на Донбасі. Фото з відкритих джерел

"На Покровському напрямку одні бригади, які вже рік перебувають на фронті без ротації, не мають ні людей, ні техніки, щоб зупиняти росіян. Натомість новостворені бригади встановлюють рекорди з відкочування", — повідомив Микола Мельник.

Офіцер ЗСУ наголосив, що створити нові з'єднання та наповнити їх солдатами і офіцерами, яких з-під плінтусів витягували та на перехрестях ловили, була поганою ідеєю.

"Скільки ти їм зброї не дай, які позиції не визначай, вони все одно за стійкістю будуть суттєво поступатися старим знекровленим бригадам", — відзначив військовослужбовець.

Офіцер ЗСУ розповів, що на Покровському напрямку бої вже йдуть за Гродівку, а питання навіть не в тому, чи зможуть ЗСУ закріпитися, а в тому, чи є кого посадити в лінії оборони, які нарили перед Покровськом, та хто буде боронити лінію Новогродівка-Малинівка.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники підтягнули резерви на Курському напрямку, а тому ЗСУ навряд чи зможуть суттєво просунутися вглиб російської території. Однак українська армія зможе завдати росіянам відчутних втрат, заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник.  За словами офіцера ЗСУ, втрати росіян будуть пов'язані з тим, що ворог буде виконувати не бойові, а політичні завдання, як українська армія влітку 2023 року. "Росіяни будуть кидати все нові і нові сили на витіснення українців з Курщини. А ми, в свою чергу, будемо вимотувати їх у мобільній війні, до якої росіяни ніколи не були здатні", — додав він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що останнім часом все більше розмов про необхідність проведення мирних переговорів і закінчення війни, однак ні в України, ні на Заході немає більш-менш чіткої візії закінчення війни, вважає політолог Олег Лісний. На думку політолога, інфантилізм став поширеним явищем у світі, а емоції взяли гору над прагматикою. "Складається враження, що світ зійшов з розуму і ніде немає запиту на серйозні розмови. З людьми спілкуються як з дітьми, озвучуючи їм те, що вони хочуть чути. Із суспільством потрібно спілкуватися як з дорослими, щоби підготувати його до дорослих викликів", — додав він. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини