Головна Новини Суспільство Війна з Росією План закінчення війни: чи є він в України
commentss НОВИНИ Всі новини

План закінчення війни: чи є він в України

Ні Україна, ні Росія не мають чіткого бачення, як закінчити війну

10 серпня 2024, 00:30
Поділіться публікацією:

Останнім часом все більше розмов про необхідність проведення мирних переговорів і закінчення війни, однак ні в України, ні на Заході немає більш-менш чіткої візії закінчення війни, вважає політолог Олег Лісний.

План закінчення війни: чи є він в України

Україна готова до переговорів. Фото з відкритих джерел

"У країнах Заходу, так само як і в Україні, є не обґрунтовані очікування на кшталт "Трамп прийде – порядок наведе!". Весь світ живе дедлайнами закінчення війни. Всі чомусь думають, що знають, коли настане мир. Це ж нонсенс. Я шокований, коли чую "Трамп прийде і закінчить війну" або "Гарріс стане президентом і ми переможемо". Спостерігаючи за Дональдом Трампом та його кандидатом у віце-президенти Джей Венсом, у мене склалося стійке враження, що ні Трамп, ні Венс поняття не мають, як закінчити війну. Трамп думає, що подзвонить Зеленському і Путіну, скаже їм, щоб закінчували війну, і цього буде достатньо. Думаючі люди прекрасно розуміють, що це не спрацює і так не буде", — наголосив Олег Лісний.

За словами політолога, українське суспільство не випадково почало жити ілюзорними сподіваннями, що війна закінчиться до кінця цього року.

"Справа в тому, що відповідні меседжі наше суспільство чує звідусіль – і з-за кордону, і від українських горе-спікерів. Очікування закінчення війни у листопаді безпідставне, оскільки продиктоване емоціями. У листопаді щонайбільше можливий хіба що початок переговорного процесу. Потрібно усвідомити, що ніхто не буде ні про що домовлятися з Джо Байденом, який у січні залишить президентський пост", — відзначив експерт.

На думку політолога, інфантилізм став поширеним явищем у світі, а емоції взяли гору над прагматикою.

"Складається враження, що світ зійшов з розуму і ніде немає запиту на серйозні розмови. З людьми спілкуються як з дітьми, озвучуючи їм те, що вони хочуть чути. Натомість з суспільством потрібно спілкуватися як з дорослими, щоби підготувати його до дорослих викликів", — додав він. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини