Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ понесе великі втрати у Курській області: офіцер ЗСУ пояснив чому
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ понесе великі втрати у Курській області: офіцер ЗСУ пояснив чому

Росіяни почали підтягувати резерви у Курську область

9 серпня 2024, 22:28 comments1333
Поділіться публікацією:

Російські загарбники підтягнули резерви на Курському напрямку, а тому ЗСУ навряд чи зможуть суттєво просунутися вглиб російської території. Однак українська армія зможе завдати росіянам відчутних втрат, заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник.  

РФ понесе великі втрати у Курській області: офіцер ЗСУ пояснив чому

ЗСУ наступають у Курській області. Фото з відкритих джерел

"Російські z-пабліки завили. Вночі Сили оборони України під Рильськом знищили колону з 13-ти вантажівок росіян. Фактично це стрілецький батальйон. Росіяни підтягнули резерви. Тепер на Курському напрямку ЗСУ навряд чи вдасться просунутись. У той же час, українська армія переходить до тактики ударів по скупченню резервів, які ворог підтягає. Ліси дають можливість нашим малим групам наносити точкові удари і відходити. Поки росіяни не зроблять суцільну лінію фронту, вони будуть нести дуже великі втрати", — наголосив Микола Мельник.

За словами офіцера ЗСУ, втрати росіян будуть пов'язані з тим, що ворог буде виконувати не бойові, а політичні завдання, як українська армія влітку 2023 року.

"Росіяни будуть кидати все нові і нові сили на витіснення українців з Курщини. А ми, в свою чергу, будемо вимотувати їх у мобільній війні, до якої росіяни ніколи не були здатні", — додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що для російських загарбників стало несподіванкою, що ЗСУ самі не відступили на третій день наступальної операції у Курській області, заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник. "Збройні сили України, не зустрічаючи сильного спротиву та не розтягуючись на російських дорогах, розширюють плацдарм на Курщині. Для росіян стало несподіванкою, що українці самі не відійшли на третій день, як це було раніше, а натомість нарощуюють свою присутність та не збираються нікуди йти", — зазначив офіцер ЗСУ.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент України Володимир Зеленський зайняв дуже правильну позицію, заявивши, що питання статусу окупованих територій може бути винесене на всеукраїнський референдум, заявив політолог Віталій Кулик. "Коли Володимир Зеленський говорить про референдум щодо територіальних поступок росії, він не відходить від Конституції. Тут немає ніякої сенсації. Згідно з чинною Конституцією, будь-які територіальні зміни відбуваються після референдуму, який має проводитись на території всієї України", — наголосив політолог.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини