Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сирський заявив про новий наступ РФ: яке місто хочуть оточити окупанти
commentss НОВИНИ Всі новини

Сирський заявив про новий наступ РФ: яке місто хочуть оточити окупанти

Російські загарбники знову хочуть оточити Куп'янськ

14 жовтня 2023, 14:35
Поділіться публікацією:

Наступ російських військ на Куп'янському напрямку відновився. Окупанти хочуть оточити Куп'янськ та вийти до річки Оскол. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив командувач Східного угрупування військ генерал-полковник Олександр Сирський, повідомляє Military Media Center.

Сирський заявив про новий наступ РФ: яке місто хочуть оточити окупанти

Олександр Сирський. Фото: із відкритих джерел

"Ситуація на Куп'янському та Лиманському напрямках останніми днями суттєво загострилася. Противник після завданих йому втрат через два місяці відновився і розпочав активні наступальні дії в районі Макіївки, а згодом і на Куп'янському напрямку. Ідуть важкі бої", — заявив Сирський.

За його словами, головна мета противника – розгром українських військ, оточення Куп'янська та вихід на кордон річки Оскол.

"Щодня противник здійснює десятки атак силами штурмових груп за підтримки бронетехніки, веде щільний мінометний та артилерійський вогонь за нашими позиціями", — додав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" – російське військове командування встановило нову дату повної окупації Донецької області. Окупанти вважають, що їм під силу вийти на адміністративні кордони до 31 грудня 2023 року. Таку заяву в ефірі Українського радіо зробив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Також видання "Коментарі" повідомляло — росіяни різко активізували бойові дії на сході України. Особливо спекотно в районі Авдіївки. У свою чергу, ЗСУ зруйнували міст між Горлівкою та Ясинуватою, ламаючи логістику окупантів. Керівник ГУР Міноборони України Кирило Буданов вважає, що Росія має ресурси для ведення війни до 2026 року. Що можна сказати про ситуацію на російсько-українському фронті та навколо нього на даний момент? Як і чому все може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини