Головна Новини Суспільство Війна з Росією Син Пригожина може очолити ПВК «Вагнер» - ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Син Пригожина може очолити ПВК «Вагнер» - ISW

Після смерті Євгена Пригожина його син Павло може стати керівником групи "Вагнера".

2 жовтня 2023, 09:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Син Євгена Пригожина може прийняти командування ПВК "Вагнер". Така ініціатива розглядається серед вагнерівців, які не хочуть бути підконтрольні колишньому командиру групи "Вагнера" Андрію Трошеву, який тепер працює у Міноборони РФ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт ISW.

Син Пригожина може очолити ПВК «Вагнер» - ISW

Павло та Євген Пригожин. Фото з відкритих джерел

Інститут вивчення війни вказує, що після смерті Пригожина ПВК "Вагнер" не має єдиного лідера, а основні бойові частини групи розкидані у кількох країнах: Білорусь, Малі, Лівія, ЦАР. Цим планує скористатись Кремль та назначити на керівну посаду колишнього вагнерівця Андрія Трошева, який зрадив Пригожина перед заколотом та пішов працювати на Міноборони Росії.

29 вересня Путін заявив, що Трошев буде залучений до формування добровольчих загонів, зокрема і групи "Вагнера". Деякі частини вагнерівців негативно відреагували на цю інформацію та вже 1 жовтня оголосили, що 25-річний син Євгена Пригожина готовий взяти на себе командування ПВК "Вагнер". ISW зазначають, що Павло Пригожин зараз веде переговори з Росгвардією щодо повернення вагнерівців в Україну для активних бойових дій.

Очікується, що якщо лідером ПВК "Вагнер" буде Павло Пригожин, то організація збереже за собою право не підписувати контракт з Міноборони РФ, а також не відбудуться зміни у командуванні та принципах роботи вагнерівців.

Попри альтернативність Павла Пригожина, Інститут вивчення війни вказує, що він не є незалежною фігурою, а перебуває під впливом керівника Служби безпеки ПВК "Вагнер" Михайла Ватаніна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нове "свято" Путіна зазнало невдачі на тимчасово окупованих територіях.

Також "Коментарі" писали, що у британській розвідці назвали, скільки років готова воювати Росія в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини