Головна Новини Суспільство Війна з Росією Силовики затримали поплічника окупантів, який знеструмив частину Донеччини і направив електрику до баз агресора
commentss НОВИНИ Всі новини

Силовики затримали поплічника окупантів, який знеструмив частину Донеччини і направив електрику до баз агресора

Служба безпеки України (СБУ) викрила колаборанта в результаті стабілізаційних заходів у звільнених територіях Донеччини

9 грудня 2022, 15:33
Поділіться публікацією:

СБУ викрила поплічника ворога - колишнього працівника місцевих електромереж, що під час тимчасової окупації підтримав загарбників. За це його призначили керівником "РЕС Краснолиманського району", яке підпорядковувалось так званому "міністерству вугілля та енергетики" терористичної організації "днр", пишуть "Коментарі" за інформацією пресслужби правоохоронців.

Силовики затримали поплічника окупантів, який знеструмив частину Донеччини і направив електрику до баз агресора

Затримано донеччанина, який перенаправив світло окупантам

 

Перебуваючи на "посаді" зловмисник "від’єднав" райцентр від електропостачання і перенаправив його на потреби окупаційних угруповань РФ. Щоб набрати "штат" і провести технічні заходи він налагодив співпрацю з представниками "регіональної енергопостачальної компанії" тимчасово окупованої Горлівки. Знеструмивши місто, рашисти забезпечували світлом свої окупаційні органи, військові бази та склади зі зброєю і боєприпасами.

 

Після звільнення Збройними Силами України Лиману, зловмисник спробував втекти з міста. Однак, співробітники СБУ своєчасно викрили і затримали його. Слідчі повідомили фігуранту про підозру у колабораційній діяльності Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Як уточняють в прокуратурі, за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 КК України. Що ж до обрання запобіжного заходу, то планують визначити тримання під вартою без можливості внесення застави.


Нагадаємо, як писали "Коментарі", Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що наша країна поверне всі тимчасово окуповані території: частину з них – дипломатичним шляхом, частину – військовим. На думку президента Володимира Зеленського, є всі підстави стверджувати, що мирний час для України може настати вже наступного року. На Заході розуміють, що доки Україна не поверне всі свої території, це буде постійним стимулом для Росії у тій чи іншій формі продовжувати війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини