Головна Новини Суспільство Війна з Росією Швидка перемога України: Американський генерал назвав умови і терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Швидка перемога України: Американський генерал назвав умови і терміни

Колишній командувач США в Європі Бен Ходжес заявив, що Захід повинен надати Києву винищувачі

10 лютого 2023, 23:23 comments1049
Поділіться публікацією:

Колишній командувач армії США в Європі Бен Ходжес заявив, що Україна може досягти швидкої перемоги, якщо Захід надасть швидку допомогу винищувачами. За його словами, надання Україні літаків може призвести до перемоги Києва протягом року, пишуть "Коментарі". Він передбачив, що інакше поразка Росії може тривати від трьох до п’яти років, враховуючи поточний рівень підтримки Заходу.

Швидка перемога України: Американський генерал назвав умови і терміни

Реактивні літаки забезпечать Україні блискавичну перемогу

"Чим швидше ми надамо їм можливість досягти вирішального результату, тим швидше війна може закінчитися", — сказав генерал.

Ходжес сказав, що занепокоєння проблемами навчання та сумісності злітно-посадкової смуги не робить нездійсненним надання ЗСУ здатності використовувати літак. А ще похвалив Велику Британію за те, що вона "лідирує" у наданні кількох форм військової підтримки Україні.

Колишній командувач армії США підкреслив, що Україна мусить повернути собі Крим, щоб зберегти міжнародний порядок, заснований на правилах і "Статут ООН". А для українських портів важливо зберегти доступ до Азовського моря через Крим.

Ходжес вважає, що Росія намагається розширити новий наступ, але додав, що не має можливості розпочати "великий" наступ.

"У них немає бронетехніки, можливості прориву, — сказав генерал. – Поки армія РФ не може ніяк змінити загальну оперативну ситуацію в Україні. Адже у Києва достатньо всього, щоб обмежити успіх Росії".

Тим часом Президент України Володимир Зеленський, який повернувся з бурхливого туру європейських прихильників, попередив, що Україні вчасно потрібні артилерія, боєприпаси, сучасні танки, ракети великої дальності та винищувачі, щоб відбити нові російські наступи.

"У Великій Британії король — пілот ВПС, а в Україні сьогодні кожен пілот ВВС — король. У нас є свобода, дайте нам крила, щоб захистити її. Я вірю, що цей символ допоможе нам з нашою наступною коаліцією, коаліцією літаків... крила для свободи", — наголосив Зеленський, перебуваючи у Лондоні.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", Міністр оборони Олексій Резніков вже не сумнівається в тому, що незабаром Україна отримає від західних союзників не лише потужні танки західного зразка, а й літаки, суттєво посиливши авіапарк ЗСУ. 

Читайте також на шпальтах "Коментарів" — Захід допускає постачання Україні нових винищувачів: коли це може статися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини