Головна Новини Суспільство Війна з Росією Захід допускає постачання Україні нових винищувачів: коли це може статися
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід допускає постачання Україні нових винищувачів: коли це може статися

Захід допускає постачання Україні нових винищувачів для отримання "вирішальної переваги" над РФ

15 грудня 2022, 11:00
Поділіться публікацією:

Союзники та партнери України на Заході активно обговорюють усі варіанти, як забезпечити Києву "вирішальну перевагу" над російськими окупаційними силами та покласти край повномасштабній війні. Про це повідомили співрозмовники "Evening Standard", які стосуються обговорень, пише видання "Коментарі".

Захід допускає постачання Україні нових винищувачів: коли це може статися

Винищувач. Фото: GETTY IMAGES

У матеріалі йдеться про те, що союзники України, які активно допомагають зміцнювати ЗСУ, думають над тим, як забезпечити Україні важливу перевагу та допомогти максимально оперативно покласти край війні, вибивши росіян з української території.

Один із співрозмовників видання зазначив, що Захід обговорює можливість постачання Україні сучасних винищувачів, що може мати вирішальний ефект у момент контрнаступу ЗСУ. Він уточнив, що як допомога Україні розглядається "що завгодно", але з умовою не здійснювати атаки по території РФ, крім тієї, яка безпосередньо залучена до бойових дій в Україні".

Також може йтися про постачання озброєння, яке дозволило б Україні здійснювати удари "на випередження" РФ, а не просто стримувати російські атаки, наприклад, на ключові об'єкти інфраструктури.

"Це складне питання, але це питання, яке починають розглядати, тому що альтернатива, яка полягає в тому, щоб залишити все як є, також не є привабливою. Це робота, яка ведеться у США та з ключовими союзниками по НАТО. Вона ще не досягла завершення, але це те, що ми розглядаємо дуже уважно", — наголосив співрозмовник Evening Standard.

Читайте на порталі "Коментарі" — президент США Джо Байден погодиться передати Україні ППО Patriot, але перед цим озвучив головну умову

Також видання "Коментарі" повідомляло – останнє попередження для Кремля: про що говорить готовність Великобританії поставити Україні далекобійну зброю. Експерти проаналізували ситуацію спеціально для нашого порталу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини