Головна Новини Суспільство Війна з Росією Швейцарія схвалила постачання зброї в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Швейцарія схвалила постачання зброї в Україну

Швейцарія на законодавчому рівні дала добро на постачання Україні зброї

13 травня 2023, 14:25 comments5421
Поділіться публікацією:

Дві палати швейцарського парламенту та Національна рада проголосували за поправку до Закону про військове спорядження. Це дозволить у майбутньому передавати військову техніку до України. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на Euronews.

Швейцарія схвалила постачання зброї в Україну

Швейцарія Фото: GettyImages

Таким чином, Швейцарія все-таки дозволила реекспорт зброї власного виробництва в інші країни.

Варто зазначити, що раніше Швейцарія блокувала постачання зброї, оскільки з 1815 дотримувалася політики нейтралітету. Тому Швейцарія відмовила Німеччині у передачі боєприпасів для зенітки Gepard.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Швейцарія не проти віддати заморожені активи РФ Україні, але є нюанс.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна отримає від Німеччини найбільший пакет військової допомоги з початку війни. Список нового озброєння досить довгий. Україна отримає ще 20 бронетранспортерів Marder та 30 танків Leopard 1. Крім того, очікується постачання 18 колісних гаубиць, яке вже анонсували на кінець 2022 року. Також федеральний уряд планує поставити ще чотири системи протиповітряної оборони IRIS-T-SLM, 12 пускових установок IRIS-T-SLS та сотні керованих ракет для цієї системи.

Раніше "Коментарі" писали – високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель пригрозив Китайській Народній Республіці (КНР) погіршенням відносин з Євросоюзом, якщо керівництво Китаю не змінить свою політику і не натисне на Кремль у питанні припинення війни проти України. Що означає ця заява? Чи вплине воно на КНР? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини