Головна Новини Суспільство Війна з Росією Швеція анонсувала рекордний пакет допомоги для України: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Швеція анонсувала рекордний пакет допомоги для України: подробиці

У Швеції називають новий пакет допомоги Україні "проривом" та новим "ступенем підтримки"

29 листопада 2022, 09:20
Поділіться публікацією:

Швеція передасть Україні найбільший в історії двосторонніх відносин пакет допомоги. Він обійдеться Стокгольму на 100 млн. євро більше, ніж усі попередні. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на слова глави МЗС Швеції Тобіаса Біллстрема під час брифінгу у Києві.

Швеція анонсувала рекордний пакет допомоги для України: подробиці

Швеція анонсувала рекордний пакет допомоги для України. Фото: з відкритих джерел

"Ми привезли найбільший в історії наших відносин пакет допомоги — наземні системи ППО, боєприпаси, транспортні засоби, різне зимове обладнання та уніформа, панцирники та 270 млн. євро. Це такий пакет", — зазначив Тобіас Біллстрем.

Глава МЗС додав, що нова допомога Києву на 100 млн більше, ніж усі попередні. У Швеції назвали таку підтримку України "проривом" та зміцненням двосторонніх відносин.

За словами Біллстрема, фінанси, які Швеція надає Україні, дозволять знайти більше, ніж потрібно їй на міжнародному ринку.

Варто зазначити, що раніше міністр оборони України Олексій Резніков, анонсуючи нові пакети допомоги, заявив, що Швеція надасть Києву допомогу, яка буде найбільшою за весь час. Окремо буде надано гуманітарну допомогу для потреб українців.

Читайте також на порталі "Коментарі" – в Інституті вивчення війни також анонсують нову хвилю ракетних ударів по Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – військовослужбовці РФ підуть із Запорізької АЕС, оскільки їхня лінія оборони поступово відсувається до російських кордонів РФ. На цьому наголосив Михайло Подоляк, радник голови Офісу президента України. Аналітики ISW також зазначають, що у російському інформаційному просторі починають втрачати віру у здатність окупаційних військ утримувати ключові райони на заході Запорізької області. Тим часом у призначеній РФ "адміністрації" Енергодару заявляють, що і ЗАЕС, і місто залишаються під контролем Росії. Що і чому відбувається зараз довкола ЗАЕС? Як ситуація може розвиватись далі? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини