Головна Новини Суспільство Війна з Росією Штраф 17 тисяч, якщо військовозобов’язаний не повідомив про зміну адреси: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Штраф 17 тисяч, якщо військовозобов’язаний не повідомив про зміну адреси: деталі

У новому законопроєкті про мобілізацію в Україні передбачено збільшення штрафу у п'ять разів за відсутність оновлення даних в ТЦК щодо реального місця проживання.

9 квітня 2024, 13:56
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Верховна рада збирається внести зміни до прийнятого в першому читані у грудні минулого року законопроєкту про мобілізацію. Нові зміни стосуються правил військового обліку, а саме відсутність оновлення даних щодо реальної адреси та уникнення повістки, які можуть каратись штрафом до 17 тис. гривень.

Штраф 17 тисяч, якщо військовозобов’язаний не повідомив про зміну адреси: деталі

Ухилянти можуть отримати штраф за не оновлення даних в ТЦК. Фото з відкритих джерел

Як вказує Судово-юридична газета у новій редакції законопроєкту про мобілізацію у статті 210 передбачено зміни зі збільшенням штрафу у випадку ухилення від повістки або ж відсутність оновлень адреси реального місця проживання в ТЦК.

"Якщо громадянин не з’явиться за повісткою до ТЦК або ж не оновить свої дані про реальну адресу, спочатку до нього застосують штраф у вказаній сумі – мінімально 17 тисяч грн", — наголошує Судово-юридична газета.

Таким чином штраф, який раніше складав 3,4-5,1 тис. гривень збільшиться в п’ять разів та становитиме 17-25,5 тис. гривень. У випадку подібних порушень з боку посадовців штраф передбачено ще більший – 34-59,5 тис. гривень.

Зазначимо, що у положеннях до запропонованих статей передбачено, що якщо дані оновились в Реєстрі військовозобов’язаних "Оберіг" і Міністерство оборони може отримати їх автоматично, тоді штраф за те, що військовозобов’язаний не оновив реальне місце проживання не повинен накладатись.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український генерал пояснив, чого не вистачає Україні для перемоги.

Також "Коментарі" писали про те, що у Міністерстві культури відреагували на скандал щодо бронювання працівників цирків від мобілізації в Україні. За словами в. о. міністра культури хейт, який піднявся у суспільстві — це неповага до роботи працівників культури.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини