Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Неповага до людей: у Мінкультури відреагували на скандал з бронюванням працівників цирку
commentss НОВИНИ Всі новини

Неповага до людей: у Мінкультури відреагували на скандал з бронюванням працівників цирку

Виконуючий обов'язки міністра культури Ростислав Карандєєв заявив, що його "обурив хейт" щодо бронювання від мобілізації представників культури. За словами посадовця це "неповага до людей", які роблять свою роботу.

9 квітня 2024, 11:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Народний депутат Ярослав Железняк опублікував документи у яких зазначено, що Мінкульт додав до списку критично важливих підприємств для забезпечення життєдіяльності українців "Пересувний цирк України". Що своєю чергою дозволяє його працівників бронювати від мобілізації. На скандальне рішення відреагував в. о. міністра культури Ростислав Карандєєв.

Неповага до людей: у Мінкультури відреагували на скандал з бронюванням працівників цирку

В. о. міністра культури Ростислав Карандєєв. Фото з відкритих джерел

Ростислав Карандєєв в Facebook прокоментував інформацію про бронювання від мобілізації представників ДП "Пересувний цирк України". За словами в. о. міністра культури, скандал навколо бронювання представників культури – це "неповага до людей".

"Обурив хейт навколо теми бронювання працівників сфери культури та медіа. Це звичайна неповага до людей сфери, які чесно і якісно роблять свою роботу, примітивна оцінка їх суспільного значення, як і в цілому значення культури в країні, що воює", — пише Карандєєв.

Ростислав Карандєєв пояснює, що під час війни ворог маніпулює думкою українців. За його словами, ДП "Пересувний цирк України" єдиний заклад, який проводить свої вистави у найвіддаленіших куточках, де люди не мають можливості відвідати культурні заходи. 

"Ми бронювали і бронюємо працівників театрів, музичних закладів, цирків, без яких робота цих закладів неможлива. Це дуже незначна кількість людей. Дирекція пересувних циркових колективів України подала на бронювання лише 14 осіб", — зазначив Карандєєв.

За його словами, колектив ДП "Пересувний цирк України" минулого року провів 1510 вистав які відвідали майже 145 тисяч глядачів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, як українці ставляться до броні від мобілізації за сплату певної суми до бюджету.

Також "Коментарі" писали про обговорення серед депутатів щодо можливості бізнесу забронювати своїх працівників від мобілізації в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Віталій

9 квітня 2024, 17:28

Якщо народний депутати та влада в першу чергу переймались прийняттям відстрочки від мобілізації для тих людей які допомагають людям за межами можливостями якось виживати і це було правильно і також правильно якщо держава в першу чергу буде розуміти що єдина дитина в сім'ї коли ти повністю є паралізованою людиною як я і у меня перша група та а підгрупа і одна дружина не може справитися з догляданням 365/24/7 і їй хоч декілька днів в року треба відпочивати а таким відсрочку не дають і відмовляють тому тільки через суд і то через великі проблеми і цей текст я надиктовую через голосовий додаток так як руки взагалі не працюють і вестибулярний апарат також а важу я 120 кг а жінка 60 і зріст мій 190 см и я бы хотів щоб декілька депутатів хоча б на декілька днів подоглядали за мною і тода б вони зрозуміли що це таке а коли вони в першу чергу бронюють цирк ведучих телемарафону нікому не потрібного і оперу та футболістів то тут г бабці не ходи все зрозуміло хто і як турбується про незахищені верстви населення і я взагалі добра людина але таких владних людей та депутатів потрібна відправляти доглядальниками для таких людей як я і тогда вони може хоча маю великий сумнів що в них проснеться совість і вони зрозуміють що гроші на той світ не забереш і буду вдячним військовим якщо вони зрозуміють що ця влада веде країну до розладу до хаосу і замінять цих нелюдей нормальними людьми і я тут чітко розумію що надання бронювання для вищепереличених людей за просто так не буває і коли ж ви вже не люди нажеретесь.

Ігор

9 квітня 2024, 10:41

Тобто обов'язок захищати - це неповага? Клоуни привласнили собі право вирішувати хто важливий-95, а хто ні. Ось і вийшло що в Україні 95% блатних. Ще й тих хто формує культ особи Фюреру, вони гучно розповідають що воювати будуть всі бо в них важлива бронь. Дискримінація за професійною ознакою і за лояльності до влади.


Новини