Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бронь від мобілізації: як українці ставляться до уникнення мобілізації за сплату коштів до бюджету
commentss НОВИНИ Всі новини

Бронь від мобілізації: як українці ставляться до уникнення мобілізації за сплату коштів до бюджету

Ставлення українців до броні від мобілізації в Україні. Чи підтримують українці можливість введення механізму економічного бронювання.

19 лютого 2024, 16:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Офіс президента та Ініціативна група у Верховній Раді обговорюють можливі механізми економічного бронювання від мобілізації в Україні. Таким чином за сплату певної суми до бюджету українці можуть отримати бронь від мобілізації. Портал "Коментарі" з посиланням на соціологічне дослідження компанії Active Group з’ясував, як до такої ініціативи ставляться українці.

Бронь від мобілізації: як українці ставляться до уникнення мобілізації за сплату коштів до бюджету

Ставлення українців до броні від мобілізації. Фото з відкритих джерел

Влада розглядає два механізми для реалізації економічного бронювання. За одним з них бронь від мобілізації буде доступна у випадку сплати податків від зарплати не менше 30-35 тис. гривень. В іншому варіанті розглядається щомісячний платіж 20 тис. гривень за бронювання людини від мобілізації в Україні. Таким чином очікується залучити в український бюджет додатково 200-350 млрд гривень, які можна буде використати на мобілізацію.

Згідно з результатами соціологічного дослідження Active Group однозначно підтримують економічне бронювання від мобілізації 13,7% респондентів. Ще 27,1% вказали, що виступають швидше за бронь від мобілізації.

22,3% українців обрали варіант швидше проти економічного бронювання, а 25,2% вказали, що вони однозначно проти такого варіанту уникнення мобілізації в Україні.

Бронь від мобілізації: як українці ставляться до уникнення мобілізації за сплату коштів до бюджету - фото 2

Ставлення українців економічне бронювання від мобілізації в Україні. Соціологічне дослідження Active Group

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українці в соціологічному дослідженні назвали мінімальні умови, за яких Україна може йти на мирні переговори про закінчення війни з Росією.

Також "Коментарі" писали про адміністративну та кримінальну відповідальність для ухилянтів. У чому різниця та яке покарання в одному та іншому випадку чекає на військовозобов'язаного.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини