Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шойгу розповів, чи буде додаткова мобілізація в Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Шойгу розповів, чи буде додаткова мобілізація в Росії

У Міноборони РФ розповіли, скільки контрактників та добровольців залучили до армії у 2023 році.

3 жовтня 2023, 13:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що в Росії не планується додаткова мобілізація військових для війни в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Шойгу розповів, чи буде додаткова мобілізація в Росії

Очільник Міноборони РФ Сергій Шойгу. Фото з відкритих джерел

Під час наради з керівним складом російських Збройних сил Сергій Шойгу розповів щодо мобілізації в Росії.

Генштабі немає планів щодо додаткової мобілізації, військовослужбовців для проведення "спецоперації" достатньо", — сказав Сергій Шойгу.

За словами міністра оборони РФ, Росія змогла залучити понад 300 тис. осіб для війни в Україні.

"Понад 335 тис. осіб надійшли на службу за контрактом та добровольцями у 2023 році", — повідомив Шойгу та додав, що у вересні контракт підписало близько 50 тис. осіб.

Попри заяви Шойгу, військові аналітики вважають, що Росія буде проводити чергову мобілізацію для залучення нових сил для війни в Україні. Затримку з мобілізацією в Росії пояснюється бажанням Володимира Путіна не спровокувати російське суспільство перед президентськими виборами у РФ, які відбудуться у 2024 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сергія Шойгу запитали, чи переможе Росія у війні в Україні. Несподівану реакцію міністра оборони РФ почали видаляти російські ресурси. Попри це в мережу потрапив уривок, який зберігся серед непідконтрольних Кремлю ресурсів та поширився за межі Росії.

Також "Коментарі" писали, що аналітики Інституту вивчення війни у своєму звіті вказали, що міністр оборони РФ Сергій Шойгу отримав указ від Путіна, щоб зупинити наступ української армії в короткий термін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини