Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шойгу обіцяє нові кораблі з "Калібрами" у Криму: у ВМС України відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

Шойгу обіцяє нові кораблі з "Калібрами" у Криму: у ВМС України відреагували

Глава Міноборони країни-агресора заявляв, що у 2024 році Чорноморський флот Росії отримає три нові кораблі типу "Каракурт"

4 квітня 2024, 12:50
Поділіться публікацією:

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу пообіцяв поставити три нові кораблі типу "Каракурт" для Чорноморського флоту у 2024 році. Спікер Військово-морських сил Дмитро Плетенчук відреагував і дав зрозуміти, що росіянам навряд чи вдасться втілити ці наміри у життя. Як передає портал "Коментарі", у себе у Facebook Плетенчук перерахував п'ять корветів "Каракурт", які поки що так і не стали в стрій.

Шойгу обіцяє нові кораблі з "Калібрами" у Криму: у ВМС України відреагували

Сергій Шойгу. Фото: з відкритих джерел

Як зазначив Дмитро Плетенчук, "Циклон" добудований три роки тому, але фактично не закінчив випробування, використовується як протиповітряна оборона в Севастополі, "Аскольд" фактично знищений у Керчі на заводі "Затока". "Амур" та "Хмара" проходять випробування без виходів у море в Новоросійську. "Тайфун" будується в Зеленодольську в Татарстані, його спускають до Керчі внутрішніми водами, де корабель мають добудувати.                                                                                             

"Дуже цікаво, де він їх візьме. А розмов-то", — написав речник ВМС.

Варто зазначити, що корвети типу "Каракурт" здатні запускати до восьми крилатих ракет "Калібр" та оснащені одним із варіантів зенітно-ракетного комплексу "Панцир".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Міністерство оборони Росії дало зрозуміти, що має намір захистити російський Чорноморський флот від українських ударів, і, можливо, замінило командувача ЧФ у рамках цих зусиль. Про це йдеться у оновленому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

Також видання "Коментарі" повідомляло – яка доля чекає на Крим – чому Чорноморський флот РФ біжить із Севастополя.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини