Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шольц та Макрон дали нову обіцянку Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц та Макрон дали нову обіцянку Україні

Лідери двох найбільших країн ЄС запевнили, що не відступлять зі шляху і продовжать допомагати

23 січня 2023, 08:45 comments2303
Поділіться публікацією:

Німеччина та Франція не збираються переглядати свої позиції щодо війни в Україні та обіцяють підтримувати українців стільки, скільки потрібно. План Росії розколоти Європу після 24 лютого 2022 остаточно провалився. Як передає видання "Коментарі", про це заявили президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц під час зустрічі у Парижі.

Шольц та Макрон дали нову обіцянку Україні

Шольц та Макрон. Фото: Офіс президента України

Олаф Шольц зазначив, що кану зараз стоїть захист європейського проекту світу і об'єднана Європа зробить усе, щоб його захистити та не дати зруйнувати Росії. Тому Україна може бути впевнена, що допомога об'єднаної Європи триватиме рівно стільки, скільки це буде потрібно.

Лідер французів Еммануель Макрон також заявив, що він солідарний у цьому питанні зі своїм німецьким колегою.

"Після 24 лютого наша спілка не була розділена і не ухилилася від своєї відповідальності", – заявив Макрон.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Рєзніков про підсумки "Рамштайну": деякі пакети допомоги були озвучені за зачиненими дверима.

Також видання "Коментарі" повідомляло – НАБУ провело обшуки та затримало заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури (в.о. міністра) Василя Лозінського. Зазначається, що Лозинського було затримано за отримання хабара в 400 тисяч доларів при закупівлі генераторів. Повна сума контракту складала 1,8 мільярда гривень. Міністерство інфраструктури України підтвердило його затримання за підозрою у розкраданні бюджетних коштів. Набирає обертів ще один корупційний скандал, пов'язаний із урядом. Журналісти з'ясували, що Міноборони в низці областей закуповує продукти для ЗСУ в середньому вдвічі-втричі вище за ринкову вартість. Про що свідчать оприлюднені дані? Як ситуація може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини