Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шмигаль назвав шість населених пунктів, де проходитиме експериментальна відбудова
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль назвав шість населених пунктів, де проходитиме експериментальна відбудова

Голова уряду проанонсував експериментальну відбудову шести населенних пунктів

25 квітня 2023, 15:57
Поділіться публікацією:

Голова уряду Денис Шмигаль назвав шість населених пунктів України, де в межах експериментального проєкту проходитиме цього року відбудова "комплексно й за новими принципами". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на голову уряду.

Шмигаль назвав шість населених пунктів, де проходитиме експериментальна відбудова

Росіяни дощенту зруйнували Мощун

Серед таких експериментальних майданчиків голова уряду назвав Бородянку та Мощун у Київській області, Тростянець у Сумській області, Посад-Покровське в Херсонській області, Циркуни в Харківській області та Ягідне в Чернігівській області.

- Усі ці населені пункти зазнали страшних руйнувань. Тепер саме з них починаємо відбудову за принципом "краще, ніж було", — каже Денис Шмигаль. За його словами, в цих населених пунктах відбудовуватимуть "не окремі будівлі", а з "системним підходом", "новим плануванням та повною трансформацією цих населених пунктів".

При цьому прем'єр зазначив, що визначення цих експериментальних майданчиків з відбудови не означає, що вона не проходитиме в інших населених пунктах.

Загалом, на відбудову України уряд планує витратити в цьому році 14 млрд. доларів. На ці ціли підуть зокрема і гранти західних союзників України. Зокрема, сьогодні Україні з Європи надійшли 1,5 млрд євро.

Тим часом, стало відомо, яке рішення ухвалив Кабмін щодо підвищення тарифів на електроенергію.

Стало відомо, чому не сталося нового наступу на Київ та Волинь.

А Гуменюк заявила про успіхи Збройних сил України на лівому березі Херсонщини.

Наталія Гуменюк оголосила, що наразі триває зачистка смуги лівого берега Херсонщини, яка досі залишається під контролем російських військ.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини