Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, чому не сталося нового наступу на Київ та Волинь
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому не сталося нового наступу на Київ та Волинь

Як випливає із секретного документа Міністерства оборони США, що потрапив у мережу внаслідок масштабного витоку, чутки про новий наступ на Київ були дезінформацією Генштабу ЗС РФ

25 квітня 2023, 15:18
Поділіться публікацією:

Інформація про новий наступ на Київ та Волинь з території Білорусі спочатку була дезінформацією Генштабу ЗС РФ. Мета таких чуток була одна – переконати українську розвідку у можливості нового наступу на Україну з території Білорусі. Це випливає із секретного документа Міністерства оборони США, що потрапив у мережу внаслідок масштабного витоку. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Радіо Свобода".

Стало відомо, чому не сталося нового наступу на Київ та Волинь

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

У вивченому "Радіо Свобода" документі йдеться про те, що операція з "оперативного маскування" проходила з 3 по 10 лютого. Керівники Головного оперативного управління Генштабу ЗС РФ, за даними Пентагону, заявили, що "успішно переконали українські розвідувальні служби у можливості спільного російсько-білоруського наступу з білоруської території".

З цією метою в РБ перекидали "Іскандер-М" та інше озброєння, проводили навчання мобілізованих та льотно-тактичні навчання.

У Збройних силах України також нібито вважали, що навчання в Білорусі мобілізованих для 2-ї гвардійської мотострілецької дивізії ЗС РФ та підготовка підрозділів 6-ї мотострілецької дивізії 3 армійського корпусу РФ є спробою Росії потай сформувати боєготові підрозділи для наступу на Волинському напрямку – для створення у доставці західної військової допомоги Києву.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чого панічно боїться Путін – чому без двійників йому не обійтися.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Держдепі США відреагували на "миротворчі" пориви президентів Франції та Бразилії, а також деяких республіканців, які намагаються посадити Київ та Москву за стіл переговорів. Заступник прес-секретаря Держдепартаменту США Ведант Пател наголошує, що під час переговорів не можна ставити Росію та Україну на один рівень, тому що перша прагне стерти кордони другий, а друга намагається захистити своє життя. Про що говорить "миротворчий хоровод" останнього часу? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини