Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Шахеди" не дають спокою Білорусі: Лукашенко знову давав команду підняти авіацію
commentss НОВИНИ Всі новини

"Шахеди" не дають спокою Білорусі: Лукашенко знову давав команду підняти авіацію

Дрон перебував у повітряному просторі Білорусі близько 30 хвилин, а потім повернувся до України

14 вересня 2024, 16:55
Поділіться публікацією:

У ніч проти 14 вересня під час масованої атаки на Україну російський ударний безпілотник знову порушив повітряний простір Білорусі. Як передає портал "Коментарі", про це повідомив опозиційний білоруський OSINT-проект "Беларускі Гаюн".

"Шахеди" не дають спокою Білорусі: Лукашенко знову давав команду підняти авіацію

Дрони-камікадзе. Фото: з відкритих джерел

За даними моніторингового каналу, російський "шахед" перетнув кордон з Білоруссю приблизно о 4 ранку за місцевим часом. Безпілотник залетів у районі селища Лоїв на Гомельщині, він перебував у повітряному просторі Білорусі приблизно півгодини.

Аналітики зазначили, що безпілотник рухався західним курсом, а згодом – повернув на південний схід і відлетів у бік України. О 05.05 його зафіксували в районі міста Славутич Київської області.                                   

У момент заходу "шахеда" до повітряного простору Білорусі в небі знаходився винищувач. Він злетів із аеродрому "Барановичі" близько 03:40.

Зазначимо, раніше "Беларускі Гаюн" вже повідомляв, що в ніч на 5 вересня близько 1.00 два ударні дрони "Шахед" залетіли до Гомельської області Білорусі з Чернігівської області. Білоруським військовим було дано команду підняти в небо винищувачі, у Гомельському районі було чути вибухи.

"Двічі звуки вибуху чули в Гомельському районі о 01:34 та 01:36. За попередніми даними, люди чують і бачать антидронну роботу у білоруському небі", – зазначили аналітики.

Читайте також на порталі "Коментарі" — РФ знову масовано ударила Шахедами по Києву: як відпрацювала ППО.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Білорусь вперше збивала авіацією російські шахеди: деталі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини