Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Сергій Котов" прибув до "Москви": у ГУР розповіли, як потопили черговий ворожий корабель
commentss НОВИНИ Всі новини

"Сергій Котов" прибув до "Москви": у ГУР розповіли, як потопили черговий ворожий корабель

У ніч із 4 на 5 березня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України "Group 13" атакував патрульний корабель Чорноморського флоту РФ "Сергій Котов"

5 березня 2024, 09:12
Поділіться публікацією:

Російський корабель "Сергій Котов" був атакований морськими дронами "Magura V5" і отримав одразу три пошкодження. Його вартість – 65 мільйонів доларів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні ГУР Міноборони України.

"Сергій Котов" прибув до "Москви": у ГУР розповіли, як потопили черговий ворожий корабель

Російський корабель "Сергій Котов". Фото: із відкритих джерел

"У ніч з 4 на 5 березня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України "Group 13" атакував патрульний корабель Чорноморського флоту РФ "Сергій Котов", — йдеться у повідомленні.

Як зазначили українські розвідники, місія відбулася у співпраці з Військово-морськими силами ЗСУ та за підтримки Міністерства цифрової трансформації України.                                            

Внаслідок удару морськими дронами "Magura V5" російський корабель проекту 22160 "Сергій Котів" отримав пошкодження корму, правого та лівого бортів.

"Вогняна поразка "Котова" сталася у територіальних водах України, неподалік Керченської протоки. Вартість втопленого корабля становить близько 65 мільйонів доларів", — додали в українській розвідці.

Це не перший корабель РФ, знищений морськими дронами "Magura V5". Так, у ніч із 31 січня на 1 лютого українські розвідники знищили ракетний катер "Іванівець" Чорноморського флоту РФ. Як розповіли в ГУР, катер "Івановець" був певною мірою гордістю російського флоту. Подібних кораблів було лише три одиниці. На його борту могли бути до 40 російських моряків.

Читайте також на порталі "Коментарі" — знищено великий десантний корабель РФ: подробиці.

Також видання "Коментарі" повідомляло – українські захисники вразили російський корабель, здатний запускати "Калібри"




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/DIUkraine/3551
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини