Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що змусило Путіна розпочати повторний наступ раніше запланованого: у США розкрили деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Що змусило Путіна розпочати повторний наступ раніше запланованого: у США розкрили деталі

Експерти ISW зазначають, що у Кремлі до останнього сподівалися, що допомога США не прийде в Україну

23 травня 2024, 07:15
Поділіться публікацією:

Кремль змушений був віддати команду про повторний наступ в Україні раніше, ніж планував. Це пов'язано із поновленням допомоги від Сполучених Штатів Америки Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Що змусило Путіна розпочати повторний наступ раніше запланованого: у США розкрили деталі

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики зазначають, що російські війська розпочали обмежені наступальні операції вздовж російсько-українського кордону на півночі Харківської області 10 травня.

Експерти припускають, що росіяни були змушені розпочати наступ раніше, ніж планувалося, через поновлення допомоги з боку США. Однак російські війська задіяли обмежену кількість особового складу для проведення важких піхотних атак на північ і північний схід від Харкова.

Проте вже 14 травня темпи російських наступальних операцій на півночі Харківської області почали сповільнюватись. Схоже, російські війська надають пріоритету створення "буферної зони" на міжнародному кордоні, а не глибшому вторгненню в Харківську область.

Росія почала наступ уздовж харківського кордону, маючи на меті відвернути українські сили, щоб запобігти російському наступу в інших районах східної України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — наступ росіян на півночі Харківської області зайшов в глухий кут і практично не отримує розвитку. Через 11 днів від початку окупантам не вдається захоплювати нові території. Такі новини повідомив військовий аналітик німецького таблоїду "Bild" Юліан Рьопке.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Зеленського розповіли, скільки часу росіяни ще зможуть продовжувати наступ на Харківщині.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини