Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що з ушкодженим Patriot – чи зможе він і надалі прикривати небо над Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Що з ушкодженим Patriot – чи зможе він і надалі прикривати небо над Україною

Говорячи про пошкодження Patriot спікер Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що вже все добре, ППО працює

19 травня 2023, 16:00 comments1767
Поділіться публікацією:

Систему протиповітряної оборони Patriot після пошкодження було відремонтовано фахівцями. А з огляду на те, що пошкодження не були серйозними, установка вже відновила роботу. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Що з ушкодженим Patriot – чи зможе він і надалі прикривати небо над Україною

ЗРК Patriot. Фото: з відкритих джерел

Речник Повітряних сил ЗСУ пояснив, що знищити ЗРК Patriot не так легко, як це підносить російська пропаганда. Вся проблема для окупантів у тому, що система Patriot – це не єдиний комплекс, що знаходиться в одному місці, це система, яка складається з кількох компонентів, які не знаходяться в одному місці. Отже, завдати одного прицільного удару і знищити весь комплекс практично неможливо.

"Комплекс система, батарея або дивізіон — це не одна машина, це велика кількість техніки, яка працює в комплексі. Це станція радіолокації, радар, командний пункт і пускові установки, які один дивізіон може мати до 8. Це все розосереджено по різних локаціях" , — Поінформував Юрій Ігнат.

За його словами, росіяни самі створили галас навколо теми про "знищення Patriot". Це потрібно окупантам лише для того, щоб переконати росіян, що Кремль має зброю, яка найкраща і має таку "потужність", яку на сьогодні просто неможливо зупинити.

"Хочу запевнити, що з Patriot все гаразд. Ну так, це війна. Іноді може потріпати збоку, але, я думаю, все вже працює і Patriot захищатиме і далі за нас", — резюмував спікер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Росія не запустила "Кинджали" урядовим кварталом – що не так з версією Кремля про "знищення системи Patriot".

Також "Коментарі" писали – у США знають, що системою Patriot вже збитий як мінімум один російський винищувач.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини