Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що з обіцяним Patriot для України: у Румунії зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Що з обіцяним Patriot для України: у Румунії зробили заяву

У Румунії розкрили, чому не інформують про відправку Patriot Україні

2 вересня 2024, 11:10 comments4263
Поділіться публікацією:

Нещодавно Міноборони Румунії подало до парламенту законопроект про передачу Україні комплексу Patriot, хоча про відповідний намір союзники заявляли ще у червні цього року. Поки невідомо, румуни лише збираються відправити Україні ППО чи просто оформляють "на папері" вже наданий захисний комплекс. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Defense Romania".

Що з обіцяним Patriot для України: у Румунії зробили заяву

ЗРК Patriot. Фото: із відкритих джерел

Автори матеріалу, коментуючи ситуацію, згадують Нідерланди, які також не уточнювали публічно терміни передачі Patriot.

"Я не роблю жодних конкретних заяв щодо точної дати поставки, не тому, що не хочу бути непрозорим, а тому, що не хочу інформувати Росію. Але загалом можу сказати, що те, що ми обіцяли, найближчим часом виконаємо", — сказав тоді міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс, якого цитує румунське видання.

Журналісти зазначили, що Румунія приєдналася до партнерів України, які змінюватимуть наш повітряний щит американськими комплексами, а тому "позиція Нідерландів максимально обґрунтована у разі поставки румунського Patriot".

У Defense Express наголосили, що кожен із постачальників озброєння для Києва має повне право обирати свою політику інформування про виконані постачання. Крім того, Румунія весь час повномасштабної війни не розкриває фактично наданої допомоги Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Пентагоні прокоментували темпи постачання Patriot та іншої зброї.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна ще не отримала всіх зенітних ракетних комплексів Patriot , які їй раніше пообіцяли надати західні партнери. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час поїздки на зустріч із міністрами закордонних справ країн Євросоюзу у Брюсселі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини