Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що відбувається навколо Бахмута – чому втрати РФ більші, ніж під час війни в Афганістані
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відбувається навколо Бахмута – чому втрати РФ більші, ніж під час війни в Афганістані

Бахмутський напрямок та Бахмут має для росіян не лише інформаційно-пропагандистське значення, а й військовий

29 липня 2023, 10:20 comments2675
Поділіться публікацією:

Російське командування перекидає всі сили на Бахмутський напрямок, щоб спробувати утримати свої позиції. Тим часом втрати росіян уже перевищують "цифри" радянської армії під час війни в Афганістані. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі телеканалу "FREEDOM" розповів речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

Що відбувається навколо Бахмута – чому втрати РФ більші, ніж під час війни в Афганістані

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Спікер зазначив, що Бахмутський напрямок і Бахмут має для росіян не лише інформаційно-пропагандистське значення, а й військове. Втрати для армії 21 століття на напрямі є неймовірними, оскільки противник вже втратив своїх військових у рази більше, ніж радянська армія під час війни в Афганістані. Незважаючи на те, що Росія продовжує перекидати туди додаткові резерви, щоб не допустити втрати позиції, українська земля і надалі звільняється метр за метром.

"Ворог відчайдушно пручається. 537 разів він за цю добу обстріляв нас на Бахмутському напрямку, три авіанальоти вчинив, 11 бойових зіткнень", — зазначив Сергій Черевий.

За словами речника Східного угруповання військ, протягом доби наші воїн:

знищили 73 окупантів й поранили 147;

взяли двох солдатів в полон;

знищили БМП, 2 самохідні артилерійські установки "Гвоздика", 8 артилерійських знарядь, 2 протитанкові ракетні комплекси, 1 дрон камікадзе і 2 польові склади з боєприпасами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — успішний наступ української армії під Кремінною Луганською області дозволить розірвати логістику російських окупантів. Після цього буде можливість зайти до тилу тимчасово окупованого Бахмута. Про це пише рейтингове видання The New York Times.

Також видання "Коментарі" повідомляло – для того, щоб повернути Бахмут під контроль України, вже створено всі умови, але з набагато меншими втратами, ніж це було у російських загарбників під час штурму міста-фортеці. Таку заяву в інтерв'ю українській службі ВВС зробив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини