Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що ускладнює просування ЗСУ – чи вплине "резервна армія" РФ на ситуацію на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Що ускладнює просування ЗСУ – чи вплине "резервна армія" РФ на ситуацію на фронті

Росіяни дуже щільно замінували тимчасово окуповані території, але це їм не допоможе

23 червня 2023, 14:00
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський визнав, що український контрнаступ йде не так стрімко, як хотілося б. Одна з причин цього – території, які окупанти геть-чисто замінували. Тим часом міністр оборони РФ Шойгу прозвітував Путіну про завершення підготовки "резервної армії". Що ускладнює просування українських військ? Як вплине на ситуацію на фронті підготовка Росією резервної армії? Видання "Коментарі" розбиралося у темі, проаналізувавши думки експертів.

Що ускладнює просування ЗСУ – чи вплине "резервна армія" РФ на ситуацію на фронті

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Більшість тимчасово окупованих територій замінована російськими загарбниками

Аналітик та колишній співробітник СБУ Іван Ступак в ефірі телеканалу FREEДОМ підтвердив, що окупанти справді дуже щільно замінували тимчасово окуповані території. Саме з цим пов'язане неспішне просування української армії під час контрнаступальних операцій на півдні, зокрема на Мелітопольському напрямку.

"Україна зараз – одна з найзабрудненіших у мінному плані країн, ми навіть собі не можемо уявити, де ці міни можуть знаходитися. Російська Федерація використовує спеціальні пристосування для скидання мін, і куди вони летять – невідомо. Це становить велику проблему для наших військовослужбовців, для швидкого прориву", – заявив Ступак.

За його словами, росіяни вже мають одну велику проблему – у них банально не вистачає людей, щоб протистояти ЗСУ по всій лінії фронту.

Для ведення ефективних бойових дій недостатньо зігнати з усієї Російської Федерації "чмобіків"

Військовий експерт, полковник ЗСУ Владислав Селезньов в інтерв'ю "ТСН" заявив, що російська "резервна армія", яку у Кремлі обіцяють зібрати до кінця червня та посилити її 3 700 одиницями військової техніки, не зможе докорінно змінити ситуацію на фронті.

Експерт зазначив, що Шойгу та компанія можуть зігнати з усієї Росії ще більше "чмобіків", але жодного ефекту це не дасть, тому що на полі бою ситуацію може змінити добре підготовлений, екіпірований і мотивований солдат, але нічого такого в РФ не передбачається. А так військо, яке не пройшло всі етапи професійної підготовки – це партизанське військо, яке не здатне реалізовувати масштабне завдання.

"Так, вони можуть завдати клопоту українським Силам оборони, але чи стануть вони рушійною силою, яка докорінно змінить ситуацію на фронті, я не впевнений. Очевидно, що питання мотивації, технічного забезпечення та навченості особового складу є надзвичайно важливими", — заявив Селезньов.

Читайте також на порталі "Коментарі" — головні нюанси наступальної операції – чому очікування українців виявилися завищеними.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини