Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що таке "бавовна" і чому її так люблять українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Що таке "бавовна" і чому її так люблять українці

Війна створила безліч нових термінів для позначення особливих умов, серед них і "бавовна".

1 вересня 2022, 10:30 comments3495
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Від початку війни Російська Федерація замінює звичайні військові терміни іншими словами. Це зроблено з метою маніпуляції над власними громадянами для того, щоби не показувати справжню війну.

Що таке "бавовна" і чому її так люблять українці

Що таке бавовна. Фото з відкритих джерел

Так російське вторгнення в Україну, окупацію та вбивство мирних жителів представники РФ називають "спеціальною військовою операцією", а не війною. Падіння економіки вони називають від’ємним ростом. А коли українська армія відповідає і завдає удари по військовим об’єктам в тимчасово окупованому Криму чи знищує ворожі склади боєприпасів у Бєлгороді чи Брянську – російська влада це описує як "хлопки". Офіційні заяви РФ звучать приблизно так: "У Бєлгороді був один хлопок".

Російське слово "хлопОк" співзвучне з тканиною "хлОпок", яка українською мовою має назву бавовна. Саме тому українці часто використовують слово "бавовна" у значені вибухів на території РФ, або на тимчасово окупованих землях Російською Федерацією.

Термін "бавовна" став настільки популярний, що перетворився на мем в українському середовищі. І часто використовується навіть у публічному просторі.

Що таке ”бавовна” і чому її так люблять українці - фото 2
Що таке ”бавовна” і чому її так люблять українці - фото 3
Що таке ”бавовна” і чому її так люблять українці - фото 4
Що таке ”бавовна” і чому її так люблять українці - фото 5
Що таке ”бавовна” і чому її так люблять українці - фото 6

А ще українці створили навіть миле звірятко під ім’ям Бавовнятко. Ця істота за легендою приходить на склади російських військових, нафтопереробні заводи та бази окупантів і грається там з вогнем.

Що таке ”бавовна” і чому її так люблять українці - фото 7

Раніше, портал "Коментарі" писав про чергову "бавовну", яка відбулася в Криму. Український безпілотний літаючий апарат завдав удару по штабу Чорноморського флоту в Криму.

Також "Коментарі" публікували відео як росіяни в Бєлгороді не змогли запустити ракету по Україні і та впала на околицях міста та створила "бавовну" на території РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини