Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що сказав Путін Сі Цзіньпіну перед вторгненням в Україну – чому не попередив Китай
commentss НОВИНИ Всі новини

Що сказав Путін Сі Цзіньпіну перед вторгненням в Україну – чому не попередив Китай

У "Financial Times" з'явилися докази, що президент РФ Путін не попередив Китай про повномасштабне вторгнення в Україну

10 січня 2023, 15:10 comments1135
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", багато ЗМІ писали, що президент Росії Володимир Путін заздалегідь погодив дату свого повномасштабного вторгнення в Україну з главою КНР Сі Цзіньпіном. Але у видання "Financial Times" з'явилася інформація, яка говорить про те, що диктатор діяв самостійно та не розкривав своїх намірів Пекіну.

Що сказав Путін Сі Цзіньпіну перед вторгненням в Україну – чому не попередив Китай

Путін і Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

"П'ять високопоставлених китайських чиновників, ознайомлених із цим питанням, за останні дев'ять місяців у різний час повідомили FT, що Москва не повідомила Пекіну про свій намір розпочати повне вторгнення в Україну в Україну до того, як Путін наказав атакувати", — пише видання.

Журналісти звертають увагу, що такі заяви китайських чиновників розходяться із заявою, яку зробив китайський та російський лідери 4 лютого, лише за 20 днів до початку повномасштабної війни. Тоді в заяві акцент було зроблено на тому, що "китайсько-російська співпраця не має обмежень, не має заборонених зон".

"Financial Times" пише, незважаючи на те, що офіційні Москва та Пекін публічно демонструють міцну дружбу та довіру, не всі в китайському уряді схильні довіряти Путіну. Жодна зі стенограм розмови Путіна та Сі Цзіньпіна не була оприлюднена, але високопосадовець сказав "Financial Times", що в одній із розмов Путіна натякнув Сі Цзіньпіну, що Росія може відповісти Україні, якщо побачить, що є посягання на її територію.

Також у матеріалі звертається увага на те, що зараз Китай вважає ймовірним, що Росія не зможе подолати Україну і вона вийде з конфлікту "другорядною державою", яка значно послаблює в економічному та дипломатичному відношенні на світовій арені, кажуть джерела газети.

Вказано, що ця лінія є лише одним із напрямків ширшої стратегії, спрямованої на зменшення відчуття ізоляції Китаю та запобігання зближенню Європи із США.

Основна хитрість Пекіна полягає у спробі запевнити європейських партнерів у тому, що він готовий використати близькість своїх відносин із Москвою, щоб утримати Путіна від використання ядерної зброї.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ситуація на військовому та дипломатичному фронті спалахує – прогноз на січень-лютий.

Також видання "Коментарі" повідомляло — російські окупанти готуються до наступу ЗСУ на Маріуполь: подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини