Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що означатиме вихід ЗСУ з Бахмуту – чи стане це перемогою для РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Що означатиме вихід ЗСУ з Бахмуту – чи стане це перемогою для РФ

Генштаб ЗСУ показав, що вміє планувати операції, маневрувати резервами, вибудовувати логістику, а особовий склад продемонстрував свій високий моральний та бойовий дух

4 березня 2023, 13:20 comments3079
Поділіться публікацією:

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що українські війська мають намір організовано відійти з Бахмута, який вони героїчно обороняють майже дев'ять місяців. Незалежно від того, зроблять вони це чи ні (тут видніше за Генштаб) – що показала битва за Бахмут? Чому для Росії, навіть якщо вона захопить чергове стерте нею з лиця землі місто, це точно не буде перемогою? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Що означатиме вихід ЗСУ з Бахмуту – чи стане це перемогою для РФ

Бахмут. Фото: з відкритих джерел

Проводячи багатомісячний захист Бахмута, ми не дозволили обвалитися фронту

Експерт з питань сектору оборони та безпеки Олег Старіков пояснив, що в ситуації навколо Бахмута є дві складові – політична та військова.

"Політична у тому, що ми показали державі-агресору – жодне місто окупанти легко не візьмуть. За кожний будуть запеклі бої. Із серйозними втратами серед наступаючих, – зазначає експерт. — Військова полягає в наступному. Довге утримання того ж таки Бахмута дозволяє підготувати нову (третю) лінію оборони. Краще зміцнити її. Щоб у разі потреби війська могли відійти на заздалегідь підготовлені позиції. Плюс — проводячи багатомісячний захист Бахмута, ми не дозволили обвалитися фронту. А тим часом готували резерви за допомогою наших союзників (про освоєння сучасних зразків військової техніки) – для підготовки контрнаступу для звільнення окупованих територій. Наш Генштаб показав, що вміє планувати операції, маневрувати резервами, вибудовувати логістику (перевозити навіть під обстрілами все необхідне військам). А особовий склад продемонстрував свій високий моральний та бойовий дух".

Щодо росіян, продовжує Олег Стариков, то ті демонструють, що, використовуючи стратегію "повільної війни", і надалі намагатимуться продавити нашу оборону, окупуватиме ще більше територій України. Не зважаючи на втрати особового складу, військової техніки. Крім того, наголошує експерт, агресор руйнуванням міст створює своєрідну буферну (сіру) зону між східним фронтом НАТО та Російською Федерацією.

Навіть якщо противник зуміє захопити Бахмут, це точно не стане для нього гучною перемогою

Член Ради з питань свободи слова за президента Володимира Зеленського, екс-заступник міністра інформполітики (з 2015 по 2016 рр.), радник міністра оборони України (2014-2015) Тетяна Попова розповідає:

"На даний момент я перебуваю в Часовому Яру. Це Бахмутський район на Донеччині. Виходячи з того, що я бачу – незалежно від того, чи опиниться російська армія в Бахмуті, як швидко вона там з'явиться, – далі її очікують такі самі довгі битви, мінімум по півроку, за кожне українське місто".

Тому, наголошує експерт, навіть якщо противник зуміє захопити Бахмут, це точно не стане для нього гучною перемогою чи поворотним пунктом у війні.

"Росіяни просто вийдуть на наступні рубежі, де їм протистоятиме ще жорсткіша оборона", – запевняє Тетяна Попова.

Читайте також на порталі "Коментарі" — трибунал для Путіна та компанії: чи це реально – коли може статися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини