Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що насправді відбувається на кордоні з Білоруссю
commentss НОВИНИ Всі новини

Що насправді відбувається на кордоні з Білоруссю

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв актуалізував ситуацію на північних кордонах

12 березня 2023, 14:24
Поділіться публікацією:

Про ситуацію на кордоні з Білоруссю розповів у відеоінтерв'ю командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, пишуть "Коментарі".

Що насправді відбувається на кордоні з Білоруссю

Белорусы жалуются, украинцы же - бдят границы

"Держприкордонслужба сумлінно щодня виконує поставлені завдання з охорону кордону, а підрозділи військових прикривають держкордони", – наголосив Наєв.

Влада Білорусі провела ротацію та вивела частину російських військ, йдеться в заяві. Однак, за інформацією генерала, загроза наземних дій ворога з півночі зараз низька.

"Є інформація про те, що зараз на території РБ залишились на чотирьох військових полігонах ще окремі наметові тимчасові містечка, ймовірно, аби прийняти за необхідності додаткові російські сили", — зауважив військовий.

У мережі з’явилися дописи, де білоруський прикордонник поскаржився, що нібито бійці ДПСУ намагаються "залякати їх погрозами та агресивними діями"

"Встановлено макет повішеного військовослужбовця у формі російської армії, якого українські прикордонники назвали Валерою. Вони вказали, що це військовослужбовець, убитий під Києвом. Це все з метою якогось залякування і психологічного тиску на військовослужбовців, які охороняють державний кордон нашої країни", – сказав білоруський прикордонник.

У відповідь українські прикордонники висміяли білоруських військових, які злякалися манекена: "Ми не лякаємо, ми натякаємо". Керівництво Білорусі підтримало агресію Росії проти України та дозволило використовувати військову інфраструктуру та повітряний простір для вторгнення російської армії та обстрілів мирних українських міст, у результаті яких загинули десятки тисяч українських мирних жителів.

"Відтак, українські військові відстежують обстановку, Держприкордонслужба сумлінно наразі виконує поставлені завдання з охорону кордону, а всі підрозділи Сил оборони прикривають держкордони", – наголосив Наєв.

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ підкреслив, що "ситуація стабільна і контрольована".

"Коментарі" також писали про те, що за даними російських журналістів та волонтерів, які спираються на відкриті джерела, за останні два тижні на війні проти України загинули 1638 російських солдатів та найманців.

Як повідомляв портал "Коментарі", для російської окупаційної армії взяття Бахмута дає подальше просування, а також має економічну та політичну мету. Саме під Бахмутом Росія втрачає найбільше армійців останнім часом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — перші, але серйозні втрати Путіна: Крах інфопростору.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини