Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що думають про війну українці і чи вірять у перемогу: опитування КМІС
commentss НОВИНИ Всі новини

Що думають про війну українці і чи вірять у перемогу: опитування КМІС

60% українців безперечно переконані у перемозі України

21 лютого 2024, 11:30
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", станом на початок лютого 2024 року майже 90% українців вірять у перемогу України. Водночас, 24% респондентів опитування Київського міжнародного інституту соціології вважають, що зараз ситуація на фронті на користь України, 15% – на користь Росії.

Що думають про війну українці і чи вірять у перемогу: опитування КМІС

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

За даними опитування, 89% респондентів загалом вірять у перемогу України, зокрема, з них 60%, безумовно, переконані в цьому. Для порівняння: у травні 2022 року 95% вірили у перемогу і з них 80% були безперечно переконані в цьому.

Зараз лише 4% скоріше чи безперечно переконані, що переможе Росія, тоді як у травні 2022 року таких було 1%.

Водночас, майже половина українців (47%) вважають, що ситуація не на користь жодній із сторін.

Опитування КМІС проводилося 5-10 лютого серед 1202 респондентів. До вибірки не включалися мешканці територій, які тимчасово не контролювалися владою України, а також опитування не проводилося з громадянами за кордоном.

В той же час європейці не так оптимістично дивляться на те, що Україна здатна перемогти Росію у війні. Більшість із європейців не вірить у те, що Україна здатна здобути перемогу у протистоянні з Росією. Майже за два роки після повномасштабного вторгнення лише 10% європейців вірять, що українці зможуть перемогти Росію. Про це свідчать результати загальноєвропейського опитування. Найімовірнішим фіналом вважається певна форма "компромісного врегулювання", пише британська газета "The Guardian".

Читайте також на порталі "Коментарі" — від чого залежить подальший результат у війні: які проблеми вирішити Україні з союзниками. Експерти детально проаналізували ситуацію в інтерв'ю ексклюзивному нашому виданню.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини