Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що чекає на вагнерівців в майбутньому, – військовий експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Що чекає на вагнерівців в майбутньому, – військовий експерт

Військовий експерт аналізує можливі варіанти майбутнього найманців ПВК "Вагнер".

25 червня 2023, 11:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після заколоту, який організував засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, залишається багато питань щодо майбутнього російських найманців цієї приватної військової компанії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Що чекає на вагнерівців в майбутньому, – військовий експерт

Найманець групи "Вагнера". Фото з відкритих джерел

Майор армії США у відставці Майк Лайонс вважає, що з армією Пригожина, яка складала близько 25 тис. найманців існує декілька проблем для Росії.

"Я не думаю, що їх буде легко асимілювати в російську армію і відправити назад на фронт. Тому я думаю, що з цим виникне проблем", — говорить Лайонс.

За його словами вагнерівці були незалежним військовим підрозділом, який отримував кращі пайки, одяг, ніж ті, що видають російським бійцям в армії. Окрім того, найманці воювали за Пригожина, а не за ідею режиму Путіна, наголошує американський військовий.

"Ці люди лояльні до людини, Пригожина, а не до країни, не до місії. Я думаю, що у нас є багато питань, на які зараз немає відповіді", — каже Майк Лайонс.

Військовий експерт зазначив, різні варіанти для вагнерівців, зокрема хтось з них може потрапити до російської армії, інші продовжуватимуть служити Пригожину, або перебіжать на бік України, якій нададуть секретну інформацію щодо війни.

Нагадаємо, що у Кремлі заявили, що бійців "Вагнера" не будуть притягувати до себе через її участь у бунті.

Раніше портал "Коментарі" зібрав думки експертів щодо того, який вплив матиме бунт Пригожина на Росію та Путіна.

Також "Коментарі" писали про американського генерала, яки вважає, що останні події в Росії стали критичними для Путіна та його режиму. На його думки президент Росії зазнав "смертельного удару".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини