Головна Новини Суспільство Війна з Росією Який вплив матиме бунт Пригожина на Росію та Путіна - думки експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Який вплив матиме бунт Пригожина на Росію та Путіна - думки експертів

Наслідки невдалої війни в Україні дестабілізують Росію та загрожують правлінню Путіна.

25 червня 2023, 10:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Експерти реагують на заколот засновника ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина проти військового керівництва РФ. На їх думку виклики для Путіна тільки починаються. Про це повідомляє портал "Коментарі", який зібрав експертні думки щодо бунту Пригожина та реакцію Путіна на такі події.

Який вплив матиме бунт Пригожина на Росію та Путіна - думки експертів

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Політичний соціолог та співавтор книги "Путін проти народу" Сем Грін вважає, що повстання Пригожина змусило Путіна виглядати слабким та нездатним контролювати ситуацію.

"Коли Пригожин відправив своїх людей назад, це ще не кінець. Я не кажу, що Пригожин спробує ще раз. Але я твердо відчуваю, що виклики Путіна тільки починаються", — пише Сем Грін.

За його словами, попри те, що Пригожин програв у своїй спробі бунту, однак він виглядав з "більш холодною головою" ніж Путін, який виступив лише з однією промовою. Окрім того, всю ситуацію вирішив Лукашенко, що також принижує Путіна. Грін вказує, що після заколоту Пригожина люди в Росії будуть обговорювати зміну керівництва, що раніше було неможливо уявити.

Незалежний зовнішньополітичний аналітик Ульріх Шпек стверджує, що попри угоду між Путіним і Пригожиним невдалі дії на війні в Україні негативно впливають на Росію.

"Тепер зрозуміло, що наслідки невдалої війни дестабілізують Росію та загрожують правлінню Путіна – і це всі бачать", — вважає Шпек.

Офіцер армії США та ветеран війни в Іраку Александр Віндман вважає, що Росія потрапила у "абсолютно непередбачувану фазу".

"Ми увійшли в неминучу фазу російсько-української війни, де Росія програє і настає серйозна нестабільність", — пише Віндман.

Раніше портал "Коментарі" писав про заяви Трампа щодо ситуації в Росії. Американський політик вказує, що далі "може бути набагато гірше"

Також "Коментарі" писали, що аналітики ISW пояснили, чому Пригожин почав заколот.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 червня 2023, 09:41

Легендарне приниження Карлуши і його корумпованого стада. Кинули все і побігли хайп ловити. У справжній країні дійсно за кілька годин здатні вирішити найскладніше питання. Навіть переляканий Дуда не встиг військовий стан вести. У підроблений країні тільки обіцяють, як Порошенко, за кілька годин закінчити АТО, але насправді потрібні роки.


Новини