Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ще одна країна готова передати Україні винищувачі F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна готова передати Україні винищувачі F-16

Вже третя країна після Нідерландів та Данії готова передати Україні винищувачі F-16

24 серпня 2023, 15:55
Поділіться публікацією:

Норвегія вирішила передати Україні частину своїх багатоцільових винищувачів F-16. Про це, як повідомляють "Коментарі", передає найбільший норвезький комерційний телеканал TV2 з посиланням на кілька незалежних джерел.

Ще одна країна готова передати Україні винищувачі F-16

F-16 - багатофункціональний легкий винищувач

Загалом на озброєнні скандинавської країни стоять 57 літаків цієї моделі. Норвегія стане третьою країною НАТО після Нідерландів та Данії, яка готова передати F-16 Україні.

Крім того, сьогодні ж Португалія підтвердила готовність приєднатися до підготовки українських пілотів на F-16, заявив Зеленський після переговорів з президентом Португалії Марселу Ребелу де Соуза.

"Сьогодні ми з Президентом Португалії Марселу Ребелу де Соузою говорили насамперед про нашу оборонну та безпечну взаємодію. Поінформував пана Президента про ситуацію на полі бою, а також про оборонні потреби України. Португалія підтвердила готовність взяти участь у підготовці українських пілотів та інженерного складу на літаках F-16", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, що F-16 – американський багатофункціональний легкий винищувач четвертого покоління. Розроблений 1974 року компанією General Dynamics. Передано в експлуатацію у 1978 році. Завдяки своїй універсальності та відносно невисокій вартості, є наймасовішим винищувачем четвертого покоління — на червень 2018 року, збудовано понад 4604 літаки, та має успіх на міжнародному ринку озброєнь. Так, літак перебуває на озброєнні 25 країн, на 2019 рік був найпоширенішим бойовим літаком у світі. Очікується, що передача F-16 дасть Україні можливість подолати перевагу Росії в авіаційному компоненті.

Тим часом, Швеція може відправити Україні винищувачі Gripen, але є умова.

Зеленський відреагував на збивання літака із Пригожиним.

А на дебатах кандидатів у президенти США виникла суперечка через допомогу Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини