Головна Новини Суспільство Війна з Росією СБУ завершила слідство щодо "гауляйтера" Запоріжжя
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ завершила слідство щодо "гауляйтера" Запоріжжя

Євгену Балицькому загрожує тривалий тюремний термін

1 березня 2023, 16:32
Поділіться публікацією:

СБУ завершила досудове розслідування щодо екснардепа Євгена Балицького, який на час масштабного вторгнення Росії до України, займав посаду депутата Запорізької обласної ради. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію міського голови Мелітополя Івана Федорова.

СБУ завершила слідство щодо "гауляйтера" Запоріжжя

Балицький разом з Путіним радіє анексії частини Запоріжжя

Нагадаємо, що Євген Балицький до 2014 року представлял в Верховній Раді України Партію регіонов, виступав категорично против Майдану. На момент вторгнення Росії в 2022 році мав мандат депутата Запорізької обласної ради від партії "Опозиційний блок", був власником місцевого мелітопольского телеканалу. З захопленням Мелітополя військами РФ публічно перейшов на бік окупантів, а згодом — очолив окупаційну так звану військово-цивільну адміністрацію Запорізької області, яка розташовувалась в місті Мелітополь.

Згодом, від час організованих Кремлем "урочистостей" щодо анексії та включення територій Донецької, Луганської, Херсонської та частини Запорізької області до складу РФ, підписав з Путіним документи про фейкове приєднання Запорізької області до  РФ.

"Він зрадив Україну, рідне місто і його мешканців. Саме на Балицькому сотні смертей і тисячі зламаних життів мелітопольців", — підкреслює Іван Федоров.

Зрадника звинувачують за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 (участь в організації та проведенні незаконних референдумів) та ч. 2 ст. 110 (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України. Балицькому загрожує 15 років ув'язнення. 

Нагадаємо, що Міноборони РФ заявило про атаки на Крим, в Херсонській області окупанти окопуються, а Володимир Зеленський повідомив про підготовку до українського контрнаступу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини